INRIKES

Vikingamarknaden Gudahagen visar stöd till kvinnoförnedrande teatergrupp

INRIKES| Efter att en händelse på vikingamarknaden på Fotevikens museum blivit polisanmäld får nu den polisanmälda teatergruppen NISCO stöd från en annan stor vikingamarknad.

Aktuellt fokus har tidigare rapporterat om händelsen som ägde rum på en vikingamarknad där en kvinna i publiken blev en del av en teater där hon såldes som slav. Kvinnan ville inte medverka i skådespeleriet men blev fångad och valde senare att polisanmäla teatergruppen.

Aktuellt Fokus kunde också avslöja att teatergruppens huvudman sympatiserar med Sverigedemokraterna och andra högergrupper.

Nu får den kontroversiella teatergruppen stöd från en av de största vikinga reenactment grupperna i Sverige, Gudahagen. Gudahagen har gått ut med att deras styrelse kommit överens om att visa sitt stöd till de polisanmälda. De bekräftar även att de tidigare själv samarbetat med teatergruppen och kommer att fortsätta med det i framtiden.

Möts av hård kritik
Under kommentarsfältet på deras inlägg möts Gudahagen av mycket kritik. Flera arga personer visar sin besvikelse över Gudahagens agerande. De populäraste kommentarerna är skrivna av de som är missnöjda med Gudahagen.

kritik

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp