Kontakta oss

I SAMARBETE MED ETT FÖRETAG

Vikten av att använda av amnings bh

Publicerat

den

Foto: Pixabay

En amnings bh är mer bekväm och ger bättre stöd än en vanlig bh. Den är specialdesignad för att det ska vara lättare och mer praktiskt för dig som ammar. Istället för att knäppa upp hela bh:n kan du enkelt bara ta av ena kupan med en hand. Det är dessutom smidigt eftersom att bebisen inte behöver vänta på sin mat.

En amnings bh är dessutom bekväm att bära under graviditeten då diafragman expanderar. När barnet är fött kan bh:n enkelt justeras i takt med att kroppens muskler hamnar på sin rätta plats. Bredare remmar på bh:n är viktigt för stödet, särskilt vid större kup-bh. Det är något som du bör kolla upp när du väljer bh modell. Komforten är avgörande för dig som ammar.

Varför kan jag inte ha en bygel bh?

Du bör inte bära bygel bh under graviditeten när mjölkproduktionen börjar ta fart. Användningen av byglar kan leda till för hårt tryck mot mjölkgångarna och sedan leda till problem med amningen. Mjölkflödet blir blockerat när att mjölkgångarna blir igentäppta. Det kan i sin tur leda till oönskade infektioner som kräver antibiotikakurer, och det kan påverka din amningsrutin.

Vissa mamma bh:ar erbjuder en flexiwire med konturkupa som är bra för extra stöd och form. Den här typen av bh är bättre att använda när din amning blivit regelbunden och stabil. Se till att bh:n sitter rätt och ger tillräckligt med stöd samtidigt som den gärna får ge dig en härlig form. Det är också viktigt att kontrollera val av material.

Mamma-bh på natten – går det?

Det finns vissa amningsprodukter som är mer lämpliga att sova i än andra. En bra amnings bh för sömn ska vara sömlös med dubbla kupor. Anledningen är att du kunna bära bh:n med eller utan amningsskydd. Dessutom ska de vara mjuka och stretchiga för att i bästa mån anpassa sig till hur mycket mjölk som finns i brösten.

Sömlösa bh modeller passar utmärkt under de första veckorna av amningen då du försöker anpassa dig och hitta rätt rutin. Ett annat alternativ för amnings bh är en amningsjacka som i regel också är bekväm att sova i. Den kan du dessutom bära som ett helt vanligt klädesplagg under dagen, vilket är praktiskt.

Komforten spelar in

Sömmar som sitter obekvämt direkt mot bröstvårtan eller ofodrade bh:ar kan orsaka irritation på de redan känsliga och ömma brösten. Det är därför viktigt att se till att bh:n har dolda sömmar eller att de är designade på ett sätt som gör att bröstvårtan inte blir irriterad. På så sätt undviker du onödigt skav och garanterar en bättre komfort.

Som tidigare nämnt spelar även tygtyp en viktig roll i sammanhanget. Satsa därför på naturliga och mjuka bh-material för att undvika irritation och svettning. En bomullsfodrad bh är ett bra val då den inte skaver och hjälper dina bröst att lättare ventilera. Kup-mönster är också viktiga då de ser till att stödja bröstet, vilket gör matningen enklare.

Unna dig en vacker amnings bh

Precis som vid betydelsen av passform, stöd och funktionalitet är det också viktigt att underkläderna framhäver dina feminina sidor. Du ska även prioritera att få känna dig sexig i en amnings bh. Som nybliven mamma är vardagen ofta utmanande och att behöva bära ”tråkiga” underkläder lyfter inte humöret. Det finns många tillvägagångssätt som möjliggör att du känner dig riktigt sexig i dina underkläder!

Vikten av amnings bh

Du bör inte ha på dig en vanlig bh under graviditeten då det hindrar diafragman från att expandera. Den sortens bh modeller har dessutom byglar som inte är att rekommendera när du är gravid. Något som även gäller för dig som nybliven ammande mamma eftersom det kan skada bröstproduktionen. Välj en bh med mjuka kupor som inte påverkar din diafragma eller mjölkgångar.

Att tänka på

Då brösten för många ändras under graviditeten är det bra att hitta en passande bh för just din kropp. Det allra bästa är att gå till en butik och få hjälp att välja rätt storlek och modell. Där kan du även få hjälp med hur bh:n ska användas och hur den ska sitta för bästa komfort.

Valet av material är alltså viktigt eftersom det påverkar de förändringar kroppen genomgår vid graviditet och amning. Du mår även bättre efter graviditeten om du använder en anpassad mamma bh. Tänk därför på att prioritera den här typen av inköp till garderoben. Då undviker du att skada din kropp i onödan och du kommer att känna dig fin på samma gång!

Undvik bygel bh, välj amnings bh

Det kan ta någon dag, men när du väl vant dig vid att använda en amnings bh möjliggör du för dina bröst att producera ett naturligt mjölkflöde. Om du istället bortser från dessa rekommendationer finns risken att dina bröst tar skada, vilket påverkar din roll som mamma. Se därför till att respektera din kropp under den här perioden. Prioritera din egen kropp och hälsa.

Fortsätt läsa
Annons