Kontakta oss

LIVSSTIL

5 härliga vinteraktiviteter att fördriva de kyliga dagarna med

Publicerat

den

Bara för att vi drabbats av en global pandemi betyder det inte att vi inte kan hålla oss aktiva när temperaturen sjunker. Det finns en mängd olika vinteraktiviteter man kan genomföra utomhus, samtidigt som man håller avstånd så väl som värmen. Här är en lista på våra 5 favoritaktiviteter att fördriva vinterhalvårets kyliga dagar med.

 

1.    Ta med arbetet utomhus

Trots att de flesta föredrar att spendera så mycket som möjligt av vinterhalvårets timmar inomhus, påstår vi att det är bättre att vara utomhus så mycket som möjligt. Vi rekommenderar att du tar med arbetet utomhus, då du då kan njuta av den friska luften samtidigt som du är produktiv. Här är det viktigt att du klär dig efter väder för att hålla värmen och minimera eventuella skador, oavsett om du så ska bygga eller hugga lite ved. Du hittar vädertåliga vinter arbetsjackor och andra, funktionella plagg för dig som vistas mycket utomhus hos det tyska familjeföretaget Engelbert Strauss. Hos dem är nämligen människan, säkerhet och skydd i fokus.

2.    Vandra i Sveriges vackra natur

Allt eftersom dagarna blir kortare och mörkare är det viktigt att man beger sig ut även under de kallare dagarna. Att vandra i Sveriges vinternatur är ett perfekt sätt att göra det på. Förväntar du att vandra under en något längre period bör du ha på dig ett par sköna termo underkläder, termobyxor och gärna en vinter arbetsjacka. Sist men inte minst ska det kompletteras med ett par vandringsskor som håller värmen, en mössa och vädertåliga handskar.

3.    Grilla tillsammans med familjen/vännerna

Trots att ingenting är som vanligt på grund av den rådande pandemin kan vi fortfarande umgås med de vi håller kär. Vi måste bara göra det på ett något annorlunda sätt. Ett tips är att tända en öppen eld och samla dina vänner och/eller familjen. Grilla några korvar och bjud på lite dricka. På så sätt kan ni njuta av en fantastisk och mysig tid ihop, samtidigt som ni anpassar er efter de rekommendationer som finns.

4.    Kallbada för kropp och själ

En kanske lite annorlunda, men fantastisk vinteraktivitet är kallbad. Enligt forskning ökar det både blodcirkulationen, immunförsvaret och ämnesomsättningen! Kom ihåg att klä dig rätt efter du varit i vattnet och ta på dig termo underkläder och ytterplagg som termobyxor och vinter arbetsjacka. På så sätt minimerar du risken för att kroppen far illa av kylan.

5.    Tänk om träningsrutinerna

I dessa tider avråds vi från att träna på gymmet. Men att inte träna på gymmet är definitivt ingen anledning till att inte träna över huvud taget. Att träna handlar om att få upp pulsen, och gärna även bygga lite muskler på köpet. Det behövs det inga löpband eller maskiner för att göra. Ta på dig löparskorna, varma termo underkläder och en väst eller vinter arbetsjacka och bege dig ut!

Fortsätt läsa
Annons