Kontakta oss

INRIKES

Moderaternas Patrik Nordlund: 9 av 10 inom psykiatrin är knarkare

Publicerat

den

Faksimil Twitter

INRIKES   Nio av tio svenskar som får hjälp av psykiatrin röker hasch och marijuana. Det påstår den moderata nämndemannen Patrik Nordlund från Värmdö.

Det började på julafton med att MUF-medlemmen Anastasia skrev att hon önskade sig en narkotikalagstiftning som baseras på fakta och inte moralism. Ett dygn senare fick hon ett svar från sin partikamrat, tidigare riksdagskandidaten Patrik Nordlund som numera är nämndeman vid förvaltningsrätten i Stockholm. I svaret skriver han att nio av tio patienter inom psykiatrin är cannabisbrukare, enligt Patrik Nordlund är det självvalda psykiska problem. Vilket cannabis.se var först med att skriva om.

”Fakta så som att 9/10 inom psykvården är brukare av cannabis? Självvalda psykiska problem.”, skriver Patrik Nordlund på Twitter.

Som svar på vad han grundar sina påståenden på svarar M-nämndemannen: ”Det är min egen erfarenhet och övrig information är sekretess.

Nämndeman och riksdagskandidat

Patrik Nordlund är nämndeman vid förvaltningsrätten i Stockholm, informationsansvarig för Värmdömoderaterna och tidigare riksdagskandidat. Aktuellt Fokus har försökt nå honom för en kommentar.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se