Kontakta oss

INRIKES

Ådalen reser sig på söndag – Historisk demonstration mot politikernas välfärdsslakt!

Publicerat

den

adalen1

HÄRNÖSAND| Folket har fått nog av politikernas vårdslakt i Ådalen. På söndag är det dags för ytterligare protester, bland annat kommer en demonstration äga rum och intresset är enormt.

Mer än 700 personer har redan kryssat i att de tänker delta i söndagens demonstration i Härnösand. Bakom demonstrationen står intresseföreningen
Sollefteå Framtidens Akutsjukhus (SFA) som kämpar för en rättvis och jämlik vård i Västernorrland.

Historiskt unik

Över 300 föreningar och företag från Ö-vik, Sollefteå, Kramfors och Härnösand ställer upp som medarrangörer. En historiskt hög siffra som gör söndagens demonstration unik i Västernorrland. Även om stora demonstrationer mot kapitalismens konsekvenser har ägt rum förr så har aldrig så många medarrangörer ställt upp i en och samma demonstration.

Mot välfärdsplundring

I en uppmaning på SFA:s officiella Facebooksida ställer de sig emot den privata välfärdsplundringen och redogör att svenska skattepengar borde gå till ändamålen de är avsedda för. Något som inte är fallet idag då privata välfärdsprofitörer tillåts leka affär med svensk välfärd. SFA framhåller även vikten av att folk måste sluta samman och kämpa tillsammans.

”Tillsammans ska vi står vi upp för jämlik och rättvis vård för alla. Och att våra gemensamma skattemedel ska gå till det de är ämnade för och inget annat. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Var med och bidra du också! Tillsammans kan vi skapa historia.”

Brev till statsministern

På sin hemsida har Sollefteå Framtidens Akutsjukhus publicerat ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven. I brevet skriver tar de bland annat upp hur trötta människor är på att se välfärden urholkas på grund av orimliga kostnader för fallskärmar och konsultarvoden. Brevet beskriver även ett splittrat land där stora delar av svenskarna inte får ta del av de utlovade välfärdssatsningar som S+MP-regeringen och Vänsterpartiet vill genomföra.

Undertecknarna beskriver även en hycklande socialdemokrati och menar att samtidigt som Löfven säger sig satsa på riksplanet så gör hans partikamrater i Socialdemokraterna det motsatta i Västernorrland. Därefter uppmanar man statsministern att delta i söndagens demonstration mot Socialdemokraternas politiska praktik i Sollefteå. Huruvida han kommer delta eller inte återstår att se.

Läs brevet nedan.

Hej Stefan,

Nyligen beslutade du och regeringen att satsa 10 miljarder kronor på att stärka välfärden. Du sa att det var en historisk satsning för att minska klyftorna.

Det gjorde oss väldigt glada. För vi anser, precis som du att välfärden behöver resurser. Det som gör oss sorgsna är att vi inte kommer att se något av satsningen. För medan regeringen gör satsningar på välfärden gör dina partivänner i Västernorrland det motsatta.

Socialdemokraterna i landstinget är i begrepp att avveckla ett välfungerande och omtyckt akutsjukhus i Sollefteå. Det finns planer på att stänga förlossningen, stänga igen vårdplatser och avskeda ett stort antal av de människor som utgör kärnan i välfärden som under- och sjuksköterskor. En välfärdsförsämring som kommer att drabba de absolut svagaste i samhället, sjuka barn och äldre.

Vi är mycket sorgsna över att girigheten fått fäste här i Västernorrland. Enorma summor har gått till fallskärmar, konsulter och orimliga löner. Hade Västernorrland legat innanför tullarna i Stockholm hade riksmedia agerat för länge sedan.

Vi vill berätta för dig att vi lever i ett splittrat land. Vi som bor i Ådalen kommer inte att kunna skörda frukten av regeringens satsningar. Hos oss går det åt fel håll. Hos oss är det inte solidariteten som regerar utan girigheten.

Den här annonsen är vår chans att uppmärksamma dig och resten av Sverige om vad som händer i Västernorrland och i vårt kära Ådalen. En plats som är av stor betydelse för Socialdemokratins historia och där partiet fick över 50 procent av rösterna i senaste riksdagsvalet. Vi var många som satte vårt hopp till dig och Socialdemokratin.

Vi är en del av Sverige som sällan får dra nytta av välfärdssatsningar utan vi är de som glöms, skärs bort och enbart möter välfärdsförsämringar.

Den 10e oktober var vi 15 000 som manifesterade för en bättre och rättvis välfärd. Detta skedde i Kramfors alldeles i närheten av där Ådalsmarschen gick 1931.

Den 24e april kommer vi att behöva manifestera igen och då i ett större antal. Vi hoppas att du är med oss i kampen och vi hoppas att du kan bevisa för oss att Socialdemokratin står upp för solidaritet och rättvisa i hela Sverige.

Du är också välkommen till några av de öppna möten vi håller, Sollefteå 19/4, Örnsköldsvik 20/4 och 21/4 i Kramfors och till manifestationen den 24/4 i Härnösand kl. 13.00.

För vi är en del av ditt Sverige!

Med vänliga hälsningar
Medborgare och företagare i Ådalen


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons