Kontakta oss

INRIKES

Här står S-politikern Hasan Dölek på samma scen som ökända fascistledaren

Publicerat

den

STOCKHOLM| Igår avslöjade SvD:s ledarskribent, Ivar Arpi att S-politikern Hasan Dölek ljög när han påstod att han aldrig har deltagit på möten med den fascistiska organisationen Grå Vargarna. Idag publicerar Aktuellt Fokus bilder där S-politikern står på samma scen som den ökända fascistledaren Ilhan Senturk.

Ivar Arpi publicerade bilden på S-politikern strax efter 19-tiden på onsdagskvällen. På bilden ses Hasan Dölek delta på ett möte med såväl hatbrottsmisstänkte Barbaros Leylani som Grå Vargarnas ledare i Sverige.

I inlägget konstaterar den borgerliga debattören att Hasan Dölek ljög i en intervju i Svenska Dagbladet den 14 april. På en fråga om Dölek hade umgåtts med fascistiska organisationer som Grå Vargarna svarade han bland annat att han inte deltar på tillställningar där fascister finns representerade. Enligt S-politikern som även är ordförande för Turkiska Riksförbundet skulle det sända ut fel signaler.

Inlägget som redan har uppmärksammades av Nyheter Idag avslutas med ett citat från den svenskkurdiska riksdagsmannen Kurdo Baksi. “Hela styrelsen för det turkiska riksförbundet borde avgå. Något är ruttet i organisationen”.

https://www.facebook.com/ivar.arpi/posts/10153426650351218

Stod på samma scen

Nu kan Aktuellt Fokus publicera ytterligare bevis för att Hasan Dölek ljuger när han påstår att han aldrig har haft kontakt med Grå Vargarna. I samband med Turkiets nationella självständighetsdag anordnar Turkiska Ungdomsförbundet varje år en turkisk kulturfestival och barndag. Till ytan kan se det ut som vilket kulturevenemang som helst med matstånd, uppträdanden och prisutdelningar. Men bakom ytan har Turkiska Ungdomsförbundet och festivalen inga problem med terrorkopplade fascistorganisationer.

2013 hölls festivalen under storartade former. På plats för att delta i firandet fanns bland annat dåvarande Sveriges utrikesminister Carl Bildt. Inför dåvarande utrikesminister, politiska ungdomsförbund och mängder med besökare bjuder Turkiska Ungdomsförbundet upp Ilhan Senturk, ledaren för den ökända fascistorganisationen Grå Vargarna i Sverige. Endast en halvmeter ifrån Ilhan Senturk fanns även socialdemokraten Hasan Dölek med på scenen.

tuf1

Turkiska Riksförbundet har sedan länge förnekat kopplingar till Grå Vargarna. Så sent förra veckan bedyrade Hasan Dölek att han inte deltar på tillställningar där Grå Vargarna finns representerade. Att han inte skulle ha varit medveten om Ilhan Senturks närvaro på samma scen som han själv är högst osannolikt. På en av bilderna ser man även hur Hasan Dölek tittar rakt på fascistledaren när denne får ta emot blommor och pris för sitt engagemang.

”Jag deltar inte i sådana möten, det ger fel signal. Jag är socialdemokrat. Mig hittar du inte på någon bild därifrån” sade Hasan Dölek när SvD nådde honom i Istanbul den 14 april.

Aktuellt Fokus har försökt att nå Hasan Dölek för en kommentar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se