Kontakta oss

INRIKES

Åklagare dömd för sexbrott mot barn, behöll Åklagarkammarens fulla förtroende

Publicerat

den


GÄVLE | Åklagaren från Gävle är dömd för sexualbrott mot barn. Nu ifrågasätts hans objektivitet i åtal som gäller sexuellt våld mot barn. Men hans chef, chefen för åklagarkammaren ser mellan fingrarna eftersom Sebastian Flodström har begått sexbrotten på sin fritid.

Objektiviteten hos åklagaren som är dömd för flera sexualbrott mot barn ifrågasätts. Åklagaren arbetade bland annat med den så kallade Hudikmappen som innehöll mängder av bilder på lättklädda flickor. Han var också åklagare i fall som handlade om sexbrott mot barn. I fjol dömdes han själv för bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande, köp av sexuell tjänst och tjänstefel.

Samtidigt får chefen för åklagarkammaren i Gävle, Patrik Säflund, kritik för ett uttalande till Sveriges Radios nyhetsprogram Ekot där han säger att det inte funnits skäl till en översyn eftersom den dömda åklagaren har begått sexbrotten på sin fritid. Säflund backar efter kritiken. Nu har Bengt Åsbäck som är vice överåklagare vid Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum Malmö beslutat att ganska hans arbete.

En åklagares jobb är bland annat att ta beslut om misstänkta gärningsmän ska åtalas. Frågan är om åklagaren har sett mellan fingrarna när det gäller sexualbrott mot barn.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons