Kontakta oss

INRIKES

Aktuellt Fokus listar Kent Ekeroths fem värsta skandaler

Publicerat

den

ke

STOCKHOLM|  Skandalerna kring Sverigedemokraternas justitieministerkandidat Kent Ekeroth har duggat tätt genom åren. Aktuellt Fokus har listat hans fem värsta skandaler.

Fyllefester i riksdagens övernattningslägenhet
2011 kunde Aftonbladet berätta att Kent Ekeroth pekats ut som värst när det gäller störande fyllefester i riksdagens övernattningslägenhet. I Aftonbladets artikel kunde riksdagens fastighetschef, Michael Blomqvist, bekräfta fyllehistorierna. Kent Ekeroth slog då ifrån sig kritiken genom att påstå att det inte är något konstigt att ha över vänner på helgerna. Tidigare i år kunde Expressen berätta att Ekeroths fyllefester fortfarande pågår. http://www.expressen.se/nyheter/riksdagsledamoter-arga-efter-ekeroths-fest/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12855634.ab

Poserade med högerradikala IDF på ockuperad mark
I december 2010 gick Kent Ekeroth ut och förklarade sin kärlek till Israels ockupationer av palestinsk mark. ”Jag menar att det är legala bosättningar. Det är inte palestinskt territorium, eftersom det aldrig har funnits något palestinskt folk eller palestinsk stat”, sade han i en intervju till tyska PI-news.

Uttalandet skedde i samband med ett besök i Israel där Kent Ekeroth tillsammans med andra högerradikala politiker och tungt beväpnade ockupationssoldater gick in i de ockuperade områdena.

Under samma resa träffade Ekeroth även företrädare för Shas-partiet. Ett djupt fundamentalistiskt parti som anser att samhället ska styras enligt judisk religiös lag, Halacha. Shas-partiet har gjort flera sjuka uttalanden om framförallt icke-judar och homosexuella genom åren. Partiets andliga ledare, Ovadia Yosef, har bland annat sagt att palestinier borde utrotas.
http://www.proletaren.se/inrikes/hogerextremister-till-israels-forsvar

Anställde rysk desinformatör till riksdagskansliet
Få svenskar kan ha missat den så kallade Putilov-affären som uppdagades tidigare i år. I september kunde Aftonbladet avslöja hur en rysk desinformatör, anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli, skrivit debattartiklar under falskt namn där han försökte ge sken av att tillhöra organisationen Refugees Welcome. Några dagar senare kunde Nyheter Idag avslöja att det var Kent Ekeroth som låg bakom Egor Putilovs anställning.

– Det var väldigt angeläget för Ekeroth att Putilov skulle få en anställning som politisk tjänsteman, berättar en källa med mycket god insyn i Sverigedemokraternas riksdagskansli för Nyheter Idag.
https://unvis.it/nyheteridag.se/sd-kallor-kent-ekeroth-styr-egor-putilov-i-hemlighet/

Ekeroth hemlig medarbetare på Avpixlat
Kent Ekeroth har vid upprepade tillfällen förnekat att han styr över sajten Avpixlats redaktionella arbete. När han har kommenterat sin koppling till sajten har han påstått att han endast har hjälpt sajten med donationer.

Några få dagar efter Nyheter Idags avslöjande kring Kent Ekeroths inblandning i Putilovs anställning kunde Nyheter Idag avslöja att Kent Ekeroth jobbar med Avpixlat i hemlighet. I avslöjandet stod det bland annat klart att Ekeroth var med och producerade en propagandavideo från ett flyktingläger i Grekland. I propagandavideon fejkades en intervju. Efteråt marknadsförde Avpixlat propagandavideon som ”ocensurerade intervjuer”.

Sedan Avpixlat grundades har sajten gjort sig känd för att ha hängt ut barn och våldtäktsoffer. Även grova kränkningar och uppmaningar till våld har varit vanligt förekommande på sajten.
https://unvis.it/nyheteridag.se/ekeroth-och-putilov-hemliga-medarbetare-pa-avpixlat/

Järnrörskvällen
Kent Ekeroths mest omtalade skandal är den så kallade järnrörskvällen i centrala Stockholm 2010. Ekeroth hamnade tillsammans med partikollegorna Erik Almqvist och Christian Westling i ett bråk med bland annat ståuppkomikern Soran Ismail. SD-trion blev snabbt anklagade för att ha startat bråket, något som de nekade till.

2012 kunde Expressen publicera Kent Ekeroths egen mobilfilm som visar hur han själv tillsammans med Almqvist och Westling ger sig på människor på fyllan, beväpnade med järn/aluminium-rör.
En av de drabbade var en kvinna som Kent Ekeroth puttade in i en bil samtidigt som han skrek ”Jag gör vad fan jag vill!”

Maria Svensson
maria.svensson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons