Kontakta oss

INRIKES

Kravet: ta bort PKK från terrorlistan

Publicerat

den

STOCKHOLM|  Kurdiska Demokratiska Samhällscenter, NCDK bjuder in till demonstration på lördag. Demonstranterna kräver att PKK tas bort från terrorlistan.

Kurdiska Demokratiska Samhällscenter, NCDK kommer anordna en demonstration nu på lördagen 26/11 under parollen ta bort PKK från terrorlistan och frige Abdullah Öcalan. Demonstrationen kommer starta med en avmarsch 14.00 i Humlegården, Stockholm.

Det kurdiska arbetarpartiet, PKK bildades 1978 av kurder och turkar för att organisera ett motstånd mot den turkiska statens repressiva politik. PKK talar inte bara för kurder, men för alla förtryckta folk i Mellanöstern och runt om i hela världen skriver NCDK i ett pressmeddelande.

1997 placeras PKK på terrorlistan av USA och 2002 av EU. Kurdernas plats på terrorlistan har visat sig vara kontraproduktiv för en fredlig lösning och har snarare stärkt de barbariska krafterna som IS och stater som verkar för krig och folkmord i regionen menar NCDK.

PKK arbetar för att bygga ett demokratiskt samhälle i mångfald. De tar kampen mot patriarkatet, nationalism och religiös fundamentalism. PKKs ledare Abdullah Öcalan har sitter fängslad i Turkiet sedan 1999. Öcalan har länge försökt förhandla fram en fredlig lösning på konflikten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons