Kontakta oss

INRIKES

Aktuellt Fokus och Nyheter Idag går samman – bildar Fokus Nyheter!

Publicerat

den

1 april| Från och med månadsskiftet kommer Aktuellt Fokus genomgå en sammanslagning med den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Beslutet innebär att Aktuellt Fokus och Nyheter Idag kommer läggas ner för att gå upp i den nya satsningen Fokus Nyheter.

– Den här sammanslagningen kommer revolutionera alternativmedia säger Kim Fredriksson, nyhetsredaktör för den nya satsningen.

Journalisten Markus Allard vid Nyheter Idag kommer axla ansvaret som ansvarig utgivare. Nyheter Idags nuvarande chefredaktör Chang Frick kommer även i fortsättningen arbeta som chefredaktör. Kim Fredriksson från Aktuellt Fokus kommer arbeta som nyhetsredaktör och ansvarig kommunikatör.

– Att slå ihop Aktuellt Fokus och Nyheter Idag stärker vår position som mest alternativa av alla, säger Chang Frick.

Bakom Fokus Nyheter står det nybildade bolaget Kokkalo OÜ. Enligt Chang Frick är satsningen något utöver det vanliga. Han har arbetat med att säkra finansiering till det nya bolaget, men förklarar samtidigt att han inte vill avslöja för mycket om finansiärerna.
– Man kan säga att vår alternativa media drivs av alternativ energi och raka rör, säger Frick som samtidigt poängterar att det har varit ”gasen i botten” med de nya finansiärerna.

Kim Fredriksson som varit drivande bakom sajten Aktuellt Fokus menar att läsarna kommer se många nya positiva skillnader efter sammanslagningen. I pipeline ligger bland annat att Fokus Nyheter ska satsa på mer livstils- och kulturnyheter, men även ett teveprogram ska ta upp frågor om vett och etikett på nätet och hur man blir en vassare debattör.

– Det enda jag kan avslöja just nu är att Peter Springare kommer bli programledare, men mer än så kan jag tyvärr inte säga just, säger Kim Fredriksson.

OBS. Ovanstående artikel är ett aprilskämt.

Fortsätt läsa
Annons