Kontakta oss

UTRIKES

Andrew Tate gripen – röjde sig själv i Greta-video

Publicerat

den

Andrew Tate - Faksimil Youtube

RUMÄNIEN   Andrew Tate gripen för människohandel av två kvinnor. Kunde gripas efter att han röjde sin egen lokalisering i Greta Thunberg-video.

Före detta kickboxaren och internetpersonligheten Andrew Tate har gripits i Rumänien misstänkt för människohandel tillsammans med sin bror och en före detta polis, rapporterar tv-kanalen Antena3.

Andrew Tate misstänks för att ha fört bort två kvinnor. I utredningen förekommer bland annat en av Andrew Tates lyxbilar som han skröt över när han försökte trolla Greta Thunberg häromdagen, vilket slutade med att den svenska klimataktivisten ägde honom totalt.

Tv-kanalen uppger även att polisen genomför en omfattande husrannsakan i hans lyxhus.

– Det här är en signal. Det som hände behöver lösas. Det här är inte bara kopplat till bröderna Tate utan det finns flera adresser som som vi riktat in oss på, säger åklagaren i fallet.

Röjde sig själv i Greta-video

Myndigheterna ska ha väntat med att gå in Andrew Tates villa. Man ville försäkra sig om att han verkligen var i Rumänien. Först i samband med att Tate postade ett bittert videosvar till Greta Thunbergs diss kunde polisen och åklagaren lokalisera honom och hans bror.

Mitt under tvåminutersfilmen till Greta Thunberg bestämde Andrew Tate sig för att be någon som var utanför kameran att ge honom pizza. Därefter fick han hela kartongen från den rumänska pizzeriakedjan Jerry’s Pizza. När utredarna såg detta slog dom larm till åklagaren som beslutade att bröderna Tate och ex-polisen skulle arresteras. Det rapporterar den rumänska tidningen Gandul.

 

Fatima Mohammed
redaktionen@aktuelltfokus.se