Kontakta oss

INRIKES

Ebba Busch om elstödet: Ta ett banklån istället

Publicerat

den

INRIKES Igår arrangerade Ebba Busch och Elisabeth Svantesson en presskonferens där Busch kom med flera udda påståenden om el-krisen. Busch förnekar att de brutit några vallöften och hänvisar folk till banken.

Energiministern Ebba Busch (KD) och finansministern Elisabeth Svantesson (M) arrangerade en presskonferens för att ge den senaste uppdateringen kring det planerade elstödet.

Inför riksdagsvalet lovade Busch att ett elstöd skulle vara på plats före första november och att pengarna skulle betalats ut före jul. Trots att några stödpengar inte betalats ut påstår Busch att hon ändå inte brutit sitt vallöfte.

– I god tid före deadline, i god tid före 1 november, nio dagar efter att vi tillträdde, så hade vi också ett elprisstöd till hushållen på plats. Vi ändrade modell, det står jag för, det här är en bättre modell som vi går fram med, säger Busch till Aftonbladet.

Skyller på Socialdemokraterna
På frågan på varför elstödet dröjer väljer Busch att skifta fokus över på Socialdemokraterna.

– Nu bygger vi upp det svenska energisystemet igen. Men det sker inte i en handvändning och jag lider verkligen med alla som nu får betala priset för åtta år av oansvarig politik., säger Busch.

Eftersom elstödet inte kommer betalas ut före februari nästa år så säger Busch att folk som har svårt att betala elräkningarna får vända sig till sitt elbolag och skapa en avbetalningsplan.

I andra hand får folk vända sig till banken för att få hjälp med att betala sina elräkningar enligt Busch.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se