Kontakta oss

ARBETSLIV

Asylprofitören Bert Karlsson sparkar sina arbetare – ger sig själv 100 miljoner i vinst

Publicerat

den

valgorandedoppKAPITALISM| Asylprofitören Bert Karlsson har inga samhällskval. Hans företag har varslat nästan hela personalstyrkan på sina flyktingboenden. Samtidigt har han säkrat vinster i 100-miljonersklassen, det uppger han själv i en intervju med SVT.

Asylprofitören Bert Karlsson har haft lilla julafton tack vare kriget i Syrien. Han har tjänat flera miljoner kronor på flyktingarnas lidande. Nu får även de som arbetat på hans asylboenden sparken för att kunna säkerställa att Bert Karlsson kan roffa åt sig varje krona i vinst. 500 arbetare ställs på gatan av Bert som skrattar hela vägen till banken.

– Ja, det är det. Och för 2016 kommer vi upp i en miljard i omsättning, säger Bert Karlsson till SVT.

Men Bert Karlsson gick i veckan till angrepp mot Migrationsverket som han tycker ska fortsätta föra över skattebetalarnas pengar till hans bolag. Det kommer att resultera i att skattemiljoner går rakt ner i hans egen ficka. Bert Karlssons företag har under 2016 en vinstmarginalen på 10 procent vilket ger Bert Karlsson en vinst på 100 miljoner.

Nu tänker Bert Karlsson fortsätta profitera på fler utsatta grupper. Han ska mjölka ut varje krona han kan med mobila hem för flyktingar som fått asyl samt studenter och andra som är i stort behov av bostad i den rådande bostadsbristen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons