Kontakta oss

INRIKES

Nazisten Andreas Carlsson åter på fri fot

Publicerat

den

andreas-carlssonHÖGERVÅLDET| Nazisten Andreas Carlsson som dömdes till tre års fängelse för knivattacken på Möllevångstorget i Malmö har släppts ur häktet. Nazistgänget knivhögg och misshandlade flera personer varav en höll på att dö av sina skador.

Nazisten Andreas Carlsson som dömdes till tre års fängelse för knivattacken på Möllevångstorget i Malmö har släppts ur häktet. Det rapporterar flera medier. Domen har överklagats till Hovrätten och en ny dom väntar 19 oktober. Rättsexperten Sven-Erik Alhem tror inte Karlsson blir frikänd, men beslutet kan tyda på att straffet sänks, säger han till Kvällsposten.

I mars 2014 överfölls flera personer som demonstrerat på Internationella kvinnodagen i Malmö. En av dem var nära döden efter att ha blivit knivhuggen. Att domen skulle bli ännu lägre för det brutala våld som Andreas Carlsson utsatte flera personer för den kvällen beväpnad med en kniv är en rättsskandal.

Svenska domstolar dömde bland annat nazisterna beväpnade med knivar och glasflaskor som anföll barnfamiljer i den antirasistiska manifestationen i Kärrtorp till mycket låga straff.

Karlsson var en frontfigur i nazistiska och numera nedlagda Svenskarnas Parti.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons