Kontakta oss

NOTISER

Bert Karlsson bolag polisanmält av IVO

Publicerat

den


INRIKES | Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har polisanmält flyktingprofitören Bert Karlssons bolag Jokarjo Care för att ha tagit emot ensamkommande flyktingbarn utan avtal. Bolaget driver ett HVB-hem i Skara där man har tagit emot barn från flera kommuner bland annat Lidköping. Men det har inte funnits något avtal med Lidköpings kommun, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

I IVO:s underlag för sin polisanmälan skriver myndigheten att man ”ser allvarligt på att en verksamhet tar emot barn för heldygnsboende utan att verksamhetens huvudman har erforderligt tillstånd”. Jokarjo AB måste, enligt underlaget, komma in med de åtgärder som har vidtagits senast den 21 mars. I annat fall riskerar Bert Karlssons bolag böter.

Bert säger till tidningen Skaraborgs läns tidning att byråkratin sätter käppar i hjulen för hans verksamhet. Det är inte första gången som han är kritisk mot myndigheterna. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kontrollerar kvalitén på vården och har ett brukar- och patientperspektiv. Nu tycker Bert att det behövs ta ett omtag i branschen för att rätt villkor ska gälla för alla. Han anser att mindre bolag missgynnas av kommunerna. Bert Karlsson är ett av Sveriges största flyktingprofitörsbolag.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se