NOTISER

Ingen 6-timmars arbetsdag för Vänsterpartiets anställda

v6timmar
SKÅNE
| Vänsterpartiet har gjort sig kända för att förespråka sex timmars arbetsdag i Sverige. Men när det kommer till partiets egna anställda ser det annorlunda ut, där förespråkar man istället åtta timmars arbetsdag. Det stod klart under Vänsterpartiet Skånes årsmöte på Kvarnby Folkhögskola idag.

Efter en omröstning stod det klart att det inte blir 6-timmars arbetsdag för Vänsterpartiets egna anställda i Skåne. Beslutet har skapat upprörda känslor inom distriktet och flera V-politiker har beklagat sig över det hela på sociala medier och menar på att det rimmar illa att föra en politik utåt som man inte praktiserar själva. Flera V-väljare och V-aktiva utanför Skånedistriktet ställer sig frågande till V-Skånes beslut.

Bland de som försvarar beslutet grundar man huvudargumentet på att det inte är schysst mot medlemmar som arbetar inom vården och att Vänsterpartiets anställda inte ska vara otillbörligt privilegierade.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. Undersköterska

  2016-03-12 den 20:10

  Om 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön går inte bygga på moralfrågor. Det handlar om att arbetare ska orka hålla ut fram till pensionen och att vi idag har en arbetsmarknarknad där människor sliter sönder sina kroppar på jobbet medan många står utanför. Men handlar även om att flytta pengar från överklassen/arbetsköparna till arbetarna. I slutändan avskaffa löneslaveriet.

  Intressant är också att Vänsterpartiet använder oss (undersköterskor) i vården som slagträ mot 6 timmars arbetsdag. Rullningen för en förändring av arbetstiden måste börja någonstans och sedan fortsätta inom hela arbetsmarknaden. Men hos V är moral, \”god\” livsstil och flummighet viktigare än förändring till det bättre och framåtanda för arbetarklassen på bla vårdgolvet.

 2. StenSture

  2016-03-12 den 18:26

  Jag förstår inte vinkeln här?

  Det är väl jättebra att Vs anställda inte får någon gräddfil utan får leva som alla andra.

  Sex timmars arbetsdag är något vi ska uppnå tillsammans.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp