Kontakta oss

INRIKES

Betting när idrotten ställts in

Publicerat

den

Det finns få saker som känns så givna som betting och idrott tillsammans. Men vad händer egentligen med bettingmarknaden när en pandemi drar över jorden och nästan all sport ställs in? Med coronavirusets framfart befinner sig spelbolagen i en minst sagt prekär situation. Spelkupongerna inför helgerna ekar tomma och live betting-möjligheterna lyser med sin frånvaro. Det finns dock fortfarande ett och annat att spela på för den som känner tristessen som krupit sig på nu när inte favoritlaget spelar.

Detta går det fortfarande att spela på

Fotboll, hockey och andra världssporter är inte det enda som går att spela på. Det finns många Bettingsidor med betting online och så gott som alla utav dem erbjuder odds på mer än bara idrott. Underhållningsprogram är ett område som tenderar att locka till sig en hel del spelare. I tider som dessa då det är brist på idrottsevenemang så är tv-program som exempelvis “Let’s Dance” populära att spela på. Underhållningsprogrammen som är attraktiva att betta på brukar innehålla tävlingsmoment med vinnare och förlorare.

E-sporten är också ett bettingalternativ till den traditionella idrotten i dagsläget. Tack vare möjligheten att flytta ligaspel och turneringar till online-format så har e-sporten klarat sig aningen bättre från inställda evenemang än idrotten.

För den som känner för att spela på något riktigt annorlunda så finns det även möjlighet att betta på sådant som politik och väder.

Då kommer sporterna igång igen

Vi befinner oss i ovissa tider och det är svårt för alla de olika idrottsförbunden, klubbarna och utövarna att kunna förutse när allting förväntas löpa på som vanligt igen. Med det sagt så kommuniceras det ut några preliminära datum och förhoppningar här och där, om när saker och ting skulle kunna tas upp igen.

Medan Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Basketbollförbundet och Svenska Innebandyförbundet har valt att ställa in resten av sina säsonger så är det fortfarande vissa ligor ute i Europa som hoppas på att kunna genomföra sluttampen av sina ligor. Bland annat så har UEFA bestämt att skjuta upp sommarens fotbolls-EM till nästa år med förhoppningen att det ska ge alla toppligor möjligheten att avsluta sina säsonger över sommaren.

Några exakta datum är inte satta, men i nuläget är exempelvis brittiska Premier League avbruten till åtminstone 30 april. De flesta ligorna har som förhoppning att kunna avsluta sitt ligaspel innan sista juni, då säsongen officiellt är över och spelarkontrakt med mera löper ut.

Starten för den svenska proffsfotbollen har även den skjutits upp, med förhoppningar om att kunna inleda de olika ligorna som tidigast i slutet av maj.

Betting och idrott går som sagt hand i hand, men i väntan på att sporten ska rulla igång igen så finns det lyckligtvis några alternativ att välja bland. Vilka spel lockar dig mest, e-sporten, underhållningsprogrammen eller vädret?

Fortsätt läsa
Annons