Kontakta oss

INRIKES

Coronabedragaren William Hahne avgår från AfS partistyrelse

Publicerat

den

FOTO: CARL RIDDERSTRÅLE

INRIKES William Hahne lämnar styrelsen för högerextrema Alternativ för Sverige. Avhoppet kommer veckan efter Hahne avslöjades med att sälja bluffmasker mot corona till överdrivna överpriser.

William Hahne lämnar partistyrelsen och hoppar av posten som vice partiledare för Alternativ för Sverige (AfS). Anledningen är den uppmärksamhet som riktades mot William Hahne förra veckan då han avslöjades med att sälja verkningslösa skyddsmasker mot coronaviruset för totala överpriser. ”Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från partistyrelsen.”, skriver William Hahne på Facebook.

Hahnes politiska karriär inleddes som pressekreterare för Sverigedemokraterna. Under perioden november 2014 − februari 2018 representerade han Sverigedemokraterna i Stockholms kommunfullmäktige. 2015 uteslöts William Hahne och en rad andra SDU-toppar från Sverigedemokraterna. Anledningen till uteslutningen var extremism och kopplingar till fascismen. 2018 bildade han och andra uteslutna sverigedemokrater partiet, Alternativ för Sverige. Partiet fick 0,31 procent i det senaste riksdagsvalet.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se