Kontakta oss

ARBETSLIV

Butiksanställda uppmanades riskera livet för matvaror

Publicerat

den

KAPITALISMEN    Företagaren uppmanade de anställda till att konfrontera misstänkta snattare och brottslingar med våld i butiken. Livsfarligt menar facket som har gått in med skyddsstopp för att skydda arbetarna.

Reglerna är rätt tydliga inom handeln. Blir du, dina kollegor eller butiken utsatt för brott så ska du inte spela hjälte. Orsakerna till det är många men en av de främsta sakerna är att butikspersonal inte har den utbildning som en polis eller väktare har. Men det har den aktuella företagaren struntat i. Istället har han uppmuntrat de anställda butiksarbetarna till att göra precis tvärtom. Om de anställda skulle upptäcka brott i butiken eller själva bli utsatta så vill företagaren att de anställda ska konfrontera de misstänkta brottslingarna – med våld.

Det regionala skyddsombudet för butiken Mariana Arntsen skräder inte orden när hon beskriver vad som har hänt på den aktuella arbetsplatsen. De anställdas liv och hälsa var i fara och det är också anledningen till att facket gick in och lade ett skyddsstopp på arbetsplatsen.

– Det är en rutin som sätter de anställdas liv och hälsa i fara. Situationen är så pass allvarlig att vi lagt ett skyddsstopp, säger Mariana Arntsen till tidningen Handelsnytt.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se