Kontakta oss

INRIKES

Därför tog Google bort SD:s propagandafilm: ”Förekom bilder på nakna barn”

Publicerat

den

INRIKES SD:s propagandafilm om Socialdemokraternas historia innehöll bilder på nakna barn, därför blev den borttagen från Youtube. Det uppger Google till SVT.

Efter drygt ett dygn plockade Youtube ner Sverigedemokraternas propagandafilm om Socialdemokraternas historia. Men efter att SD överklagade Youtubes beslut är filmen uppe igen, fast med en varningstext.

På sociala medier har många människor spekulerat i varför Youtube plockade ner propagandafilmen. Något som lett till vilda konspirationsteorier bland SD:are och andra borgare. Till SVT uppger Youtubes moderbolag, Google att det förekommer bilder på nakna barn i filmen. Vilket är anledningen till att filmen plockades ned.

”YouTubes riktlinjer förbjuder klipp som innehåller nakenhet och våld. Men vi gör undantag för material som har nyhetsvärde eller innehåller historiskt material. När ett klipp tas bort från vår plattform ger vi våra användare möjlighet att överklaga beslutet. Om klippet tagits bort på felaktiga grunder agerar vi snabbt för att återställa det” skriver Googles kommunikationsansvarige i Sverige, Farshad Shadloo till SVT

Källa: SVT.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se