Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Datumen att hålla koll på i Eurovision

Publicerat

den

Snart går Europas största musikfest av stapeln. Den här gången kommer uppgörelsen att äga rum i Tel Aviv, och innan dess ska semifinalen spelas.

Miljontals fans har koll på sina eurovision bets och ser fram emot de avgörande stunderna. I Sverige är vi förväntansfulla på att se hur långt John Lundvik kommer att ta sig med sin låt “Too Late For Love”. Därför lyfter vi fram de datum den som följer Eurovision Song Contest vill hålla koll på.

14 maj – Den första semifinalen

17 länder gör upp om 10 platser i finalen. Det kommer givetvis att bli spännande men redan nu vet vi att Grekland, Cypern, Australien, Island, Ungern, Serbien, Tjeckien och Estland ligger bra till. Deras framträdanden lyfts fram som väldigt starka och potentiella att hålla bra även i den stora finalen. Den första semifinalen sänds kl 21:00 i Sverige med Charlotte Perrelli och Edward Blom i kommentatorsbåset.

16 maj – Den andra semifinalen

Här kommer svensken John Lundvik med “Too Late For Love” att delta. Enligt sajten Eurovision World är han given att gå vidare till den stora finalen. De håller honom som klar tvåa efter Nederländernas bidrag “Arcade” med Duncan Laurence. Andra stora favoriter att gå vidare från den andra semifinalen är Ryssland, Schweiz, Azerbadjan, Malta, Norge, Armenien och Danmark. Även den här semifinalen visas i Sverige kl 21:00.

18 maj – Den stora finalen

Lördagen den 18:e maj har vi något så stort som finalen i Eurovision att se fram emot, där allt kommer att avgöras och vinnaren krönas. 26 länder kommer att tävla och vad gäller kvalificeringarna vet vi redan nu att värdlandet Israel, tillsammans med Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland och Storbritannien är kvalificerade. Det finns redan nu smockfullt med odds på olika sajter och tusentals personer kommer att spela på sina favoriter. Mycket spänning.

John Lundvik

Sveriges bidrag John Lundvik, som vuxit upp i London och sen Växjö, är tippad att gå långt i den stora finalen. Hans låt verkar redan ha gjort internationell succé; han blev oerhört varmt välkomnad på invigningen i Tel Aviv. Han själv menar att han är fullständigt överväldigad över det kärleksfulla mottagandet från publiken och att han inte kunnat förbereda sig på något liknande. Det ser med andra ord väldigt lovande ut för den unge svensken som snart ska upp på den stora scenen igen.

Utöver sin egen karriär som artist är John Lundvik även känd som duktig låtskrivare. I årets tävling har han fler ägg i korgen, nämligen Storbritanniens bidrag “Bigger than Us” som han varit med och skrivit. Därför får vi vara ödmjuka och heja lite även på dem. 

Ser du fram emot årets upplaga av Eurovision Song Contest?

Fortsätt läsa
Annons