Kontakta oss

EU

Vänsterpartiets toppkandidat köpte 3D-klitorisar för skattemedel

Publicerat

den

INRIKES SVT Nyheter har granskat Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk och funnit att hon tagit ut en miljon kronor i traktamente trots att hon bor i Bryssel. I ett enkätsvar till SVT framgår det dessutom att Malin Björk spenderat skattemedel på att köpa in 3D-klitorsar.

Enligt en enkät som SVT låtit göra har Malin Björk uppgett att hon har använt skattemedel som ska gå till kontorsersättning, till bland annat kaffekoppar och 3D-klitorisar med vänsterpartistiska tryck på.

”Jag har också köpt in hundra kaffekoppar och ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt och vänsterpartistiskt tryck på” svarar Malin Björk i SVT:s enkät.

Enligt Malin Björk har traktamentepengarna använts när hon besöker och reser runt i Sverige. Upplägget ska hon ha diskuterat med EU-parlamentet i förväg och fått beskedet att det inte bryter mot några regler. Men trots att Björk uppger att hon gjort rätt för sig uppger hon via medarbetare att hon tänker betala tillbaka en del av de pengar hon begärt och fått ut.

Försvaras av Sjöstedt

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt försvarar Malin Björk och säger sig inte förstå vad SVT:s avslöjande går ut på.

”Det här ’avslöjandet’ begriper jag inte. Alla EU-parlamentariker som bor i Bryssel får traktamente. Till skillnad från andra stoppar Malin Björk inte de pengarna i egen ficka. Dessutom är hon helt öppen med kvitton från kontorsersättning och tar bara ut 29 000 i månaden.” skriver Jonas Sjöstedt på Twitter.

Källa: SVT.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se