Kontakta oss

INRIKES

Dubbla måttstockar när rika och fattiga utreds för brott

Publicerat

den


INRIKES | En utredning om bokföringsfiffel mot Eniros förre vd Johan Lindgren läggs ned. Samtidigt jagas fattiga i Sverige med blåslampa och hot för att förhindra fiffel.

Hösten 2014 sparkades och polisanmäldes Johan Lindgren efter att Eniros styrelse fattat misstankar om att bokföringen blåsts upp med runt 58 miljoner kronor. Därefter anklagades han för ytterligare ett fiffel: lägre försäljningssiffror ska ha redovisats för att senare få till ett uppsving.

Åklagaren Gunnar Stetler konstaterar att det har begåtts felaktigheter i Eniros redovisning men att reda ut vem som är ansvarig lyckades inte åklagaren med. Så nu går fd vd fri utan konsekvens. Samtigt jagas fattiga i Sverige av myndigheter och polis för att förhindra fusk. Medan de rika i samhället nu allt oftare kommer undan brottsmisstankar.

2015 enades söktjänsteföretaget Eniro och brottsmisdtänkte vd:n Johan Lindgren om en förlikning. Uppgörelsen innebar att Lindgren avstod sitt krav på fallskärm om 13 miljoner kronor. I gengäld avstod företaget sina krav på Lindgren, en summa på 7,6 miljoner kronor.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons