Kontakta oss

UTRIKES

Polis sköt 12-årige Tamir Rice – Staten tvingar mamman betala sonens ambulans

Publicerat

den

USA | För två år sedan sköts 12-årige Tamir Rice av en polisman på nära håll. Nu kräver staten Cleveland att mamman ska betala för vården han fick på plats när det var statens förlängda arm som sköt pojken.

För två år sedan sköts den 12-årige svarta pojken Tamir Rice på mycket nära håll av en vit polisman. Tamir lekte i en park med en låtsaspistol vilket polisen visste när de åkte dit på larmet. Ett vittne hade ringt om pojken men sa också att det var en leksakspistol. Som Aktuellt Fokus tidigare skrivit om så frias polismannen helt för det dödliga våldet han utsatte Tamir för.

Mamman tvingas betala räkning för ambulans och vården
Nu vill staten Clevland sätta åt Tamirs mamma för att hon anklagat polismyndigheten för ett rasistiskt mord och drev en rättslig process mot polisen. Staten anser sig säkerligen blivit dragen i smutsen och någon ska betala för det. Staten kräver nu Tamirs mamma på 500 dollar som är cirka 5000 svenska kronor för den vård som Tamir fick efter att blivit skjuten av polismannen. Vården han fick på plats och under ambulansresan till sjukhuset som staten kräver pengar för kunde inte rädda 12-åringens liv.

Ekonomiska kravet från staten kommer mindre än två månader efter att jury beslutat att inte åtala polisen för dödsskjutningen av hennes son efter en årslång förundersökning. Rice mamma har tvingat lämna sitt hem och bor på ett härbärge för hemlösa efter ha förlorat rättprocessen mot staten. Det nya ekonomiska kravet blir ännu en käftsmäll för mamman som sörjer sin mördade son.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons