INRIKES

Aktivisterna till danska generalkonsuln: ”Här har ni ert guld – Danskjävlar!”

MALMÖ| Tidigare idag fick den danska staten en present av Malmös aktivister från förbundet Allt Åt Alla. Utanför danska generalkonsuln i Malmö överlämnade aktivisterna fiktiva guldtackor och efterlämnade ett meddelande till det danska etablissemanget.

Syftet bakom aktionen var att uppmärksamma Danmarks djupt kritiserade smyckeslag som gör det lagligt för staten att stjäla smycken och värdesaker från flyktingar. Smyckeslagen har kritiserats världen över och många anser att den danska högerpolitiken har gått för långt och att lagen påminner om nazisternas behandling av judar under 1930-talet. På lappen som aktivisterna lämnade efter sig stod det, ”Här har ni ert guld – Danskjävlar!”.

Dessvärre var där ingen personal närvarande som kunde hämta presenterna. På Facebook skriver aktivisterna att den danska konsuln var lika frånvarande som medmänskligheten i dansk asylpolitik och guldet var lika falskt som europeiska politikers snack om asylrätt.

– Vi gör det i solidaritet med alla danskar som kämpar för ett humanitärt land och mot de försämringar som genomförts de senaste månaderna på 34 punkter i den danska asyllagstiftningen, sade Anna Stark, pressekreterare för Allt åt alla till tidningen Sydsvenskan.

På Facebook uppger aktivisterna att benämningen “danskjävlar” syftar på den hyllade skådespelaren Ernst-Hugo Järegårds berömda fras från den prisbelönta dansk-svenska tv-serien Riket.

Bilderna nedan är från Allt Åt Alla Malmös Facebooksida.

malmoaktion1

guldbild

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. peter

    2016-04-12 den 22:21

    Att plocka av folk allt av värde är inte trevligt alls , men det har pågått länge i Sverige också . . en väninna som fick problem och sökte hjälp fick budskapet att sälja bort ALLT av värde , inklusive barnens surfplatta m.m .

    Den som ska leva på socialbidrag ska ju inte tillåtas vara kapitalist på något vis , de utslagnas pengar ska endast gå till de utslagna och INTE till de som har ! ?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp