Kontakta oss

INRIKES

Extra! Hatmanifestation inställd efter Aktuellt Fokus-artikel!

Publicerat

den

STOCKHOLM Interna bråk inom den högerextrema miljön och Aktuellt Fokus uppmärksammande av helgens planerade hatmanifestationen på Medborgarplatsen i Stockholm, har lett till att arrangörerna ställer in.

I förrgår rapporterade vi om att ökända högerextremister planerade en hatmanifestation mot de sittstrejkande afghanerna på Medborgarplatsen i Stockholm. Efter att artikeln spridit sig på sociala medier låter arrangörerna meddela att dom ställer in manifestationen på Medborgarplatsen.

Aktuellt Fokus artikel om den planerade hatmanifestationen har orsakat känslostormar i den högerextrema miljön. Under gårdagen meddelade Jordan Helena Cansington och hennes pojkvän, förre Soldiers of Odin-ledaren Bulan Tägtlund att dom tänker ställa in manifestationen på Medborgarplatsen. Istället planerar paret att arrangera en ny manifestation vid Mynttorget den 2 september.

Enligt källor från den högerextrema miljön kom beslutet efter att Aktuellt Fokus artikel, Ökända högerextremister planerar ny hatmanifestation på Medborgarplatsen, orsakat häftiga interna debatter bland högerradikaler och extremnationalister. Flera tongivande personer inom miljön ska enligt uppgift uttryckligen manat människor till att inte samarbeta med den så kallade Realistbloggerskan som bland annat går under psudonymen ”Jennifer Black”.

Under gårdagen postade Cansington även ett videoklipp på Realistbloggerskans Facebooksida. I videoklippet är hon mycket mån av att framhäva att hon är frisk. Cansington går till och med så pass långt att hon trycker upp ett läkarutlåtande i kameran som enligt henne själv bevisar att hon är fullt normal. I ett mail till Aktuellt Fokus skriver Cansington även att hon lämnade Sverigedemokraterna på eget bevåg.

 

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se