Kontakta oss

INRIKES

Finland tar hem tafsande ambassadör

Publicerat

den

INRIKES| Aktuellt Fokus har tidigare skrivit om Jarmo Viinanen, den tafsande finska Ambassadören i Sverige. Nu skickas han hem i förtid efter skandalerna.

Finlands ambassadör i Stockholm Jarmo Viinanen kallas hem i förtid. Den 57-årige Jarmo Viinanen uppges ha ofredat såväl kvinnlig personal som gäster på ambassaden i Stockholm. Hitintills så har åtminstone en kvinnlig anställd lämnat sin tjänst på grund av Viinanens beteende.

Finska Utrikesdepartementet skriver i ett pressmeddelande att Viinanens förutsättningar att kunna sköta sitt arbete har försämrats till den grad att ambassadören föreslås flytta över till utrikesministeriet i Helsingfors tidigare än planerat.

Utrikesministeriet har genomfört en intern utredning sedan Viinanen anmälts för att ha uppträtt olämpligt, bland annat har han anklagats för sexuella trakasserier. Jarmo Viinanen nekar till anklagelserna.

Jarmo Viinanen har varit Ambassadör i Sverige i två år, innan placeringen i Sverige var han Finlands representant i FN. Han började sin diplomatiska karriär i slutet av 80-talet. En karriär som nu kan få ett abrupt slut för att han inte kunnat hålla sina tafsande händer i styr.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons