Kontakta oss

ARBETSLIV

Flera arbetare skadade idag

Publicerat

den

OTRYGGA SVERIGE | Under dagen har det skett flera arbetsplatsolyckor runt om i landet. Det är ett stort samhällsproblem att många arbetare går till jobbet och inte kommer hem efter arbetsdagen till sin familj. Dygnet började med en arbetsplatsolycka under natten när en 51 årig man skadade tre fingrar i ett transportband på sin arbetsplats i Hagfors. Mannen har fått lämna arbetsplatsen med ambulans. Skadeläget är ej känt och om fingrarna gick att rädda. En arbetare inom industrin i Lysekil har fått kemiskt ämne i ögonen på arbetsplatsen och fick åka ambulans till sjukhuset.

En Byggarbetare fallit från byggnadsställning i Haninge i södra Stockholm. Arbetaren har under arbete fallit cirka fyra meter ner. Ambulanshelikopter har fört byggarbetaren till sjukhus med enligt ambulanspersonalen allvarliga skador. Anmälan om arbetsplatsolycka kommer att upprättas.

En annan arbetare i 45 års-åldern ramlat ner från en stege mot ett betonggolv i Strömsund. Förd från platsen med ambulans. Hur allvarligt skadad han är i nuläget mycket oklart. En anmälan om arbetsplatsolycka upprättas med anledning av det inträffad av polisen.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se