Flygstrejken är över

Publicerad den

Skriven av

Lindström Erik

Lästid: < 1 minut

INRIKES | Efter knappt ett och ett halvt dygn tog flygstrejken slut. Delar av SAS kabinpersonal återgår till till arbete. ...

Flygstrejken är över | Aktuellt Fokus

INRIKES | Efter knappt ett och ett halvt dygn tog flygstrejken slut. Delar av SAS kabinpersonal återgår till till arbete. Unionens ledning är nöjda med nya avtalet. Det kritiserade fackförbundet Unionens ledning uppger att de är nöjda med det nya avtalet.

Flygstrejken som bröt i måndags är redan över och Unionen uppger att de är nöjda över att medlemmarna har fått en lönehöjning. Arbetsköparen Svenska Flygbranschen har i efterhand gnällt över de känner sig svartmålade av facket. Hade arbetsköparen gått med på schyssta avtal från början hade konflikten aldrig uppstått.

I ett pressmeddelande skriver Transportföretagen att arbetsköpare och fack har accepterat medlarnas tredje bud. ”Unionens medlemmar har i dag fått kollektivavtal med schysta löner och bra villkor”, säger fackets förhandlingschef Niklas Hjert i ett pressmeddelande. Det är dock oklart om den berörda kabinpersonalen är nöjda med innehållet i avtalet.

Under strejken har ett stort antal flygningar ställts in och omkring 1 300 resenärer har drabbats på grund av arbetsköparens ovilja till ordning och reda i flygbranschen.

Konflikten har främst gällt löner och andra villkor för ett 30-tal kabinanställa i bemanningsföretaget GEC. Bolaget hyr ut personal till den brittiska lågprisflygjätten Flybe, som i sin tur anlitas av SAS. Nästan samtliga kabinanställda är medlemmar i fackförbundet Unionen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Dela artikeln på sociala medier

Lindström Erik
Om skribenten:
Lindström Erik
Erik Lindström är en ekonomisk skribent med bred erfarenhet inom finans, marknadsanalys och affärsstrategi. Han har arbetat för flera ledande affärspublikationer och är känd för sin förmåga att förklara komplexa ekonomiska frågor på ett lättförståeligt sätt. Lindström har en magisterexamen i ekonomi från Stockholms universitet.

Lämna en kommentar