Kontakta oss

INRIKES

Förbannande pensionärer fick politiker att backa

Publicerat

den

INRIKES | Pensionärerna intog igår Tyska torget i Norrköping för att protestera mot att politiker kommit med förslaget att stänga kommunens alla träffpunkter för äldre. Träffpunkterna fungerar som en viktig mötesplats för äldre som riskeras isoleras i sina hem. På träffpunkterna umgås de, fikar och spelar spel tillsammans. Verksamheten bedrivs av anställda på kommunen som stöttar och hjälper pensionärerna. Tyska torget fylldes upp av förbannade och ledsna pensionärer. Protestlistor lämnades över till Eva-Britt Sjöberg (KD) som är ordförande för vård och omsorgsnämnden.

– Ska ni ta död på oss skriker en 96-årig demonstrant förbannat.

Träffpunkterna är en stor och viktigt del av många pensionärer liv. Beslutet om att PRO ska utföra ideellt arbete på Träffpunkterna med hjälp av två kommunanställda som ska fungera som stöd och organisatörer, kommer att tas i början av juni i stället för nu. Förslaget från politikerna är uselt från början till slut. Pressen och motståndet från besökare av träffpunkterna, anhöriga och Norrköpingsbor var för stor så politikerna backar nu. Politikerna fick ta emot mycket ilska på torget, förtvivlan och ännu mera ilska.

Majoriteten i Norrköpings kommunfullmäktige som består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna har inte fått stöd av oppositionspartierna Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna för beslutet att lägga ner träffpunkterna.

– På träffpunkterna kan vi umgås med andra och det håller oss vid liv, ropar en annan äldre demonstrant på torget.

Förslaget har nu lagts på is tillsvidare. Politikerna fick kalla fötter efter att de mötte på en folkstorm mot ett mycket ogenomtänkt beslut. Dags att Norrköpings kommun sparar på de som har råd att sparas på, de med en god ekonomisk livssituation i Norrköping.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons