Kontakta oss

INRIKES

Före detta MP-riksdagsmannen varnar för islamiseringen i Sverige

Publicerat

den

MILJÖPARTIET| I ett nyligen publicerat nyårslöfte på Facebook varnar den före detta MP-riksdagsmannen och numera landstingspolitikern Rebwar Hassan för konsekvenserna av det han kallar för islamiseringen i Sverige. I en intervju med Aktuellt Fokus målar han även upp bilden av ett kulturrelativistiskt Miljöparti som har vikt sig för islamistiska intressen – enligt Rebwar Hassan är Miljöpartiet inte ens regeringsdugligt.

 I sitt nyligen publicerade nyårslöfte på Facebook skriver han bland annat: ”Är jag den argaste kritikern? Det tror jag inte för ilskan är stor över hur miljöpartitoppen kunnat kompromissa i så stora och för miljörörelsen avgörande frågor som man har gjort. Dessutom har dessa kompromisser gjorts för att visa på regeringsduglighet. Min och många andras uppfattning är att man bevisat just motsatsen. Man är således inte regeringsduglig och bör snarast ta konsekvenserna av detta. Det gröna partiet är värt ett bättre öde än att kollapsa i valet 2018.”

Ska Miljöpartiet undvika en kollaps måste partiets ledning avgå skriver den före detta riksdagsmannen i sin statusuppdatering. Resten av inlägget vigs åt den islamistiska entrism som uppdagats inom Miljöpartiet, där starkt konservativa islamister har gått in i politiken för att driva sina egna agendor bortom MP:s politik. När Aktuellt Fokus talar med Rebwar Hassan ber vi honom utveckla sig.

I din nyårsuppdatering varnar du för islamiseringen i Sverige. Kan du konkretisera vad det är du är orolig för?

”I det långa perspektivet att Sverige blir en icke fungerande stat där islamistiska parallellsamhällen bildar slutna världar styrda av sharialagar. Att deras, för oss, obegripliga religiösa övertygelse om både himmel och helvete av salafistiska imamer inpräntas så hårt att det motsvarar hjärntvätt. När det händer underställs de demokratiska lagarna Allahs الله sharia. Så är det i muslimska länder. I det korta perspektivet så frodas hedersvåld i form av kvinnoförtryck med oskuldskontroller, könsstympning, barnäktenskap, kusingiften och inlåsta kvinnor som vägras ta del av ett modernt och jämställt samhälle. Även ett fortsatt utbredande av kriminella invandrargäng. Att salafister får predika den islamska religionens överlägsenhet. IS acceptans.”

Kan du ge några konkreta exempel på islamiseringen?

”Alla dessa tusentals mödomshinnekontroller, könsstympning, shariapoliser som ger sig på kvinnor i förorten. Det är alltid kvinnor som kontrolleras. Särskilda badtider är ett annat exempel. Burka, niqab och hijab är synligs tecken på underkastelse (islam betyder underkastelse) som indoktrinerade kvinnor gärna bär och andra tvingas bära.”

Du skriver att Miljöpartiet riskerar att kollapsa om ledningen inte byts ut. På vilket vis är det så illa ställt inom partiet?

”Islamistiska miljöpartistiska politiker driver separatism tex genom badtider, försvar av burka, jämför IS mördare med Finlandsfrivilliga. Väljarna ser hur hudfärg eller religion (alltid islam) är viktigare än miljökunskap eller ett demokratiskt sinnelag t.ex. vid val till förtroendeuppdrag. Vid Kaplan- och Khan affärerna våren 2016 begrep språkrören inte ens att folk i allmänhet tyckte det var diskriminering att vägra ta kvinnor i hand eller att umgås med salafister och Erdoganföreträdare!!”

Du skriver även att svenskarna verkar ha glömt hur de skapade den svenska välfärdsstaten och att salafisterna passar på. Vad menar du med det?

”Med stor möda och genom framgångsrika svensk industri skapades den rikedom som är förutsättningen för en välfärdsstat. Miljöarbetet har varit framgångsrikt och landet har utvecklats genom planering. Ett komplicerat system för såväl produktion som för t.ex. sjukvård, skola, rättsväsende, stadsplanering och konsensus tänkande har med tiden vuxit fram. Jag menar att stora krav har ställts på människorna att vara delaktiga i denna process. Dagens ”allt åt alla” fungerar bara så länge inte ”allt åt alla” blir systemhotande. Systemet är, med brister, så väldigt mycket bättre än allt vad jag sett i den muslimska världen att svenskarna borde vara rädda om sitt system. Det borde hela vänsterrörelsen också. Islamiseringen av stora grupper och utanförskapet är en bomb som väntar på att explodera. Lite historiska och religionshistoriska kunskaper borde nog läras ut i den svenska skolan.

Tidigare har du kritiserat MP-ledningen för flathet gentemot islamister i partiet. Upplever du att flatheten består?

”Numera säger en del företrädare t.ex. att MP är för HBTQ och mot parallellsamhällen och att de är för feminism MEN i verkligheten stöds islamistiska organisationer via bidrag från ex Kultur- och skoldepartement. Nån borde ställa sig frågan varför salafistiska hatpredikanter uppmanat sina församlingsmedlemmar att rösta på MP. Acceptansen för islamistiska religiösa attribut som slöja eller separata badtider har varit stor i partiet. Man har blundat för problem i förorter och man har i det längsta förnekat hedersvåld. Problem med islamism avfärdas som enbart socio-ekonomiska frågor. I stället är det jag som internt stämplas som islamofob!!!”

På vilket sätt tycker du att man bör motverka islamister som bedriver politisk entrism?

”Dra in alla bidrag till deras odemokratiska organisationer som man gjorde med Sveriges Unga Muslimer så försvårar man åtminstone. Sedan bör man förstå att salafister (finansierade även av Qatar, Saudi-Arabien och Turkiet) indoktrinerar sina församlingsmedlemmar att tänka separatistiskt. Sådana hjärntvättade människor reser ju i hundratal ner till IS. Så kan det inte få vara i ett modernt samhälle. Slutligen så betyder religionsfrihet att staten inte ska lägga sig i religiösa angelägenheter och definitivt inte att religiösa islamister kan separera sig från demokratiskt fattade beslut.”

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms landstingsfullmäktige, gruppledare för Miljöpartiet i Skärholm samt före detta riksdagspolitiker. Hassans nyårslöfte på Facebook finner du här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se