Kontakta oss

INRIKES

Före detta skandalpastorn och KD-profilen erkänner sexköp

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES   Enligt Tommy Dahlman hamnar människor i helvetet om man inte lever enligt bibeln. Nu har den före detta pastorn och KD-politikern åkt dit för sexköp.

Det var i slutet av november 2019 som polisen utredde misstänkt sexhandel knuten till en lägenhet i Örebro. Rätt snabbt i utredningen började polisen misstänka att frikyrkoprofilen och före detta KD-politikern, Tommy Dahlman, hade gjort sig skyldig till sexköp. Efter ett tag kallades Tommy Dahlman till flera förhör där han slutligen erkände att han hade betalat för sex.

– Det har varit förhör senare där den här personen erkänner. Det har varit flertalet förhör, säger åklagaren Anna-Sara Karlsson till GT.

Någon rättegång kommer det inte bli. Den 29 maj acceptersde Tommy Dahlman ett strafföreläggande vilket innebär dagsböter på sammanlagt 15 500 kronor.

Tidigare riksdagskandidat

Tommy Dahlman är före detta pastor som har gjort sig känd för att predika om moralfrågor. Så sent som 2014 kandiderade Dahlman i riksdagsvalet för Kristdemokraterna. 2016 och 2019 åkte Tommy Dahlman dit för grovt rattfylleri.

Hamnar i helvetet

2015 blev Dahlman och 21 andra pastorer rejält uppmätksammade för en homohatande debattartikel i den kristna tidningen Dagen. I debattartikeln skrev Tommy Dahlman att människor som inte lever enligt bibeln hamnar i helvetet.

”Vi söker inte identiteten i etiketteringar men ser det som en synd mot både den enskilda människan, församlingarna och oss själva om vi inte är tydliga i frågor där Bibeln tveklöst säger att om du lever på det sättet så ärver du inte Guds rike. Med andra ord, i så fall missar du himlen.”, skrev Tommy Dahlman.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se