Kontakta oss

INRIKES

Från ”Inga murar i mitt Europa” till staket och ID-kontroller i Malmö – Möt socialdemokraten Magnus Manhammar

Publicerat

den

INRIKES| Den 5 november gick han ut och krävde humanitära visum och skrev att Sverige bör gå före i kampen för mänskliga rättigheter och visa vägen genom att skapa lagliga vägar för asyl. Månaden senare röstade han ja till riksdagens ID-kontroller. Möt Socialdemokraten Magnus Manhammar.

Sedan den 2 januari befinner Magnus Manhammar sig på den grekiska ön Lesbos i Medelhavet. Dit har han rest tillsammans med föreningen ”4 brothers and a friend” för att hjälpa flyktingar som har tvingats fly via den livsfarliga resan genom havet. På plats delar de ut handstickade mössor och kläder till båtflyktingar.

Manhammar gjorde sig ett namn förra året då han debatterade Sverigedemokraternas negativa syn på kollektivavtal i riksdagen. Nu visar det sig att han i själva verket genomför SD-politik i praktiken. Han röstade nämligen ja till riksdagens ID-kontroller och strax före de togs i bruk åkte han till grekiska Lesbos. Enligt egen utsago för att ”hjälpa flyktingarna”.

Var Manhammar tycker att flyktingarna som han hjälper i land ska ta vägen vill han däremot inte ta upp i sina uppdateringar på sociala medier. Saknar dom ID ska dom i alla fall inte få komma in i Sverige enligt Manhammar själv.

Högervridet hyckleri

När den stora folkstormen för ökat flyktingmottagande uppstod i höstas försökte den socialdemokratiska politikern vinna politiska poäng genom att profilera sig hårt för ökat flyktingmottagande. Exempelvis har han hållit tal och manifesterat under paroller som ”Inga murar i mitt Europa”. Men när den socialdemokratiska riksdagsgruppen ställdes inför valet att rädda svenska riskkapitalisters fortsatta flyktingprofit eller att rädda flyktingar valde Manhammar partilinjen och röstade mot en human flyktingpolitik.

Trots ryggdunkar från lojal politikerklass inom partiet har flera människor inom arbetarrörelsen reagerat kraftigt på det högervridna hyckleriet inom Socialdemokraterna. Internt inom arbetarrörelsen råder det närmast ett totalt uppror mot högervridningen inom det socialdemokratiska partiet.

manhammar8

En månad senare gick Magnus Manhammar och röstade för att göra Sverige till ett mer slutet land och att stänga dörren för papperslösa flyktingar.

 

manhammar6

Från ”Inga murar i mitt Europa” till staket och ID-kontroller i Malmö – På endast tre månader.

 

manhammar1

Är exkluderande ID-kontroller en del av den humana människosynen?

 

manhammar2

Tillsammansskap är att göra livet till ett helvete för papperslösa flyktingar?

 

manhammar3

Kunde Magnus Manhammar bättre när han röstade ja till ID-kontroller?

manhammar5

Trots att Manhammar vet om hur resursfördelningarna ser ut och att det är flyktingarna som får skulden för de rikas resursplundring röstade han ja till att göra Sveriges gränser mer slutna.

 

manhammar7

Socialdemokraternas initiativ för att hjälpa flyktingar i Sverige resulterade i den största högervridningen partiet någonsin har gjort.

 

manhammar9

Hade Manhammar skickat tillbaka dessa flyktingar om de hade saknat ID?

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se