Kontakta oss

ARBETSLIV

Franska regeringen tvingade igenom arbetarfientlig lag

Publicerat

den

FRANKRIKE| Franska socialdemokratiska partiet tvingade ikväll igenom den arbetarfientliga och antifackliga lag som ger arbetsköparen fria händer att sparka arbetare. Lagen har varit hårt kritiserad.

Den franska regeringen har tagit till konstitutionella åtgärder för att kringgå parlamentet och tvinga igenom en omstridd arbetsmarknadslag. Lagen ger bland annat arbetsköparen fria händer att anställa och avskeda anställda. Arbetarna står helt rättlösa.

Den kontroversiella lagen har kritiserats kraftigt och hundratusentals fransmän har de senaste månaderna gett sig ut på gatorna för att protestera. Flera fackförbund att strejkat i protest mot regeringens angreppspolitik på arbetarnas rättigheter. Premiärministerns beslut fördömdes av motståndare i det egna partiet, som varnade för att de skulle överväga att försöka få igenom en misstroendeomröstning.

Fackföreningar hade mobiliserat tusentals demonstranter i Paris och andra franska städer på tisdagen. De övervakades av ett stort antal poliser.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons