UTRIKES

Utomrättslig avrättning väcker starka protester i USA

USA| Ett nytt fall där amerikansk polis skjutit ihjäl en svart man har väckt protester mot polisens brutalitet mot svarta misstänkta.

Det var under natten till onsdagen som 37-årige Alton Sterling sköts till döds utanför en närbutik i Baton Rouge, Louisana, där han stod och sålde cd-skivor. På video av händelsen som du kan se på Aktuellt Fokus visar hur två poliser trycker ner Sterling på marken innan en av dem skjuter honom fyra gånger, från mycket nära håll.

Poliserna kom till platsen efter ett anonymt tips om en hotfull, beväpnad person. I ett uttalande förklarar polisen dödsskjutningen med att bråk uppstod under ingripandet. Men på videon och av vittnen var det inget bråk från offret sida. Det nu döda offret ställde frågan, varför han blir påhoppad av polismännen? De två poliserna har tagits ur tjänst under utredningen av händelsen.

Se videon här på avrättningen:

Här kan du lyssna på butiksägaren som såg allt:

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. peter

  2016-07-07 den 05:51

  Tycker synd om folket , de har alltför mycket droger där , mördande kriminella och även mordgalna psykopat-snutar !

 2. Per

  2016-07-07 den 02:04

  I det här klippet (nedan) som visar händelsen filmad av en annan kamera och en annan vinkel tycks det som att offret faktiskt försöker sig på att övermanna polisen innan kameran vinklas ned i backen.
  Även i det läget anser jag det svårt att försvara dödsskjutningen och dessa filmklipp får mig att önska mer av kameraövervakning.

  https://youtu.be/pdGXhSQvTKc

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp