Kontakta oss

INRIKES

Fusk med politikeröner nonchaleras efter utredning

Publicerat

den

imageKORRUPTIONEN| Att politikerklassen ger sig själva förmåner är vida känt. Nu visar en granskning av stadsrevisionen att det även fuskas med utbetalningar och arvoderingar.

Stickprovet har gjorts i Göteborgs stad och visar på stora brister gällande kontroll av utbetalningar till politiker. Nio av elva nämnder och sex av nio bolag som granskats visade på brister. Större delen av de granskade fallen man kommit över handlar om att utbetalningar godkänts av personer som inte har behörighet. I vissa fall har även för mycket pengar betalats ut.

– Uppemot fyrtio procent av stickproven visade på felaktigheter och det visar att det här är ett system som fungerar väldigt dåligt, säger Lars Bergsten (M), ordförande i stadsrevisionen, till Sveriges Radio.

Vidare skyller samma Bergsten på att det inte är politikernas fel utan ”handläggningen av ärendena”. Men då är frågan om inte politiker som fått för mycket betalt borde ha anmält saken tidigare? Då kanske problemet hade rättats till för längesedan, förutsatt att man verkligen ser fuskandet som ett problem det vill säga.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons