Kontakta oss

INRIKES

Miljonregn över chefsutbildning när vården sparar in

Publicerat

den

vardkaosetVÅRDKAOSET| I Norrbottens län har politikerna valt att gå vidare med beslut om att utbilda sjukvårdens chefer för miljonbelopp. Beslutet tas samtidigt som sjukvården i stort går igenom ett besparingsprogram.

Enligt Norrländska Socialdemokraten kan företaget som anlitats tjäna uppemot 7 miljoner på kontraktet. I ett tidevarv som New Public Management tvingar på arbetare ett företagsvänligt klimat och besparingar är det anmärkningsvärt att man lägger så mycket pengar på chefer.

– 3,5 miljoner kronor per år är inte en hög kostnad. Sjukvården är i ständig förändring och det finns ett stort behov av att stärka ledarskapet inom offentlig sektor, så att medarbetarna får så bra chefer som möjligt, säger Maria Stenberg, socialdemokratiskt landstringsråd, till Norrländska Socialdemokraten.

Att man inte väljer att spara in på den här typen av tjänster istället för vården i allmänhet är märkligt. Styret av vården med New Public Management är ett sjunkande skepp som måste rustas upp. Kunskapen bland de som arbetar och har lång erfarenhet inom vården är säkerligen också bättre än inhyrda utbildare som aldrig sett verksamheten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons