Kontakta oss

INRIKES

Gängkriminella firade polismordet med fyrverkerier

Publicerat

den

INRIKES    Gängkriminella i Göteborg firade polismordet på Biskopsgården med champagne och fyrverkerier. Sköt upp raketer framför polishuset.

Det var vid 22.30-tiden på torsdagskvällen som flera boende på Biskopsgården och Hisingen uppmärksammade att himlen lystes upp av fyrverkerier. Drygt en timme senare klockan 23.45 var det dags igen. Högljudda smällar ekade bland husen och himlen lystes återigen upp i vackra färger. Enligt människor på sociala medier har fyrverkerier även synts till på andra håll i Göteborg, däribland Backa och Kvillebäcken. Dessutom rapporteras det om att någon eller några personer ska ha skjutit upp raketer framför polishuset på Skånegatan i centrala Göteborg.

Mycket pekar på att gårdagens fyrverkeriföreställningar var en ren provokation mot polisen. Personer med kopplingar till stadens gängmiljöer ska nämligen har firat polismordet på Biskopsgården genom att skåla i champagne och skjuta upp fyrverkerisatser. Det uppger en källa med insyn i Göteborgs gängmiljöer till Aktuellt Fokus.

– Dom är bara ute efter att provocera folk på Snapchat, säger källan till Aktuellt Fokus.

På sociala medier har människor uttryckt ledsamhet över det inträffade mordet. I en lokal Facebookgrupp om saker som rör Hisingen reagerade flera människor negativt på fyrverkerierna.

”Hörde vid gamla björlandavägen.. fyverkeri passar verkligen inte in just nu alltså.”, skriver en lokal pizzabagare i gruppen.

”Jag hörde det också , är inte lämpligt tillfälle idag.”, skriver en medelålders kvinna från Hisingen.

”Ja, väldigt respektlöst att ha fyrverkeri idag, i denna sorg.”, skriver en annan kvinna.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se