Kontakta oss

KLIMAT OCH MILJÖ

Extremhettan skapar överfulla bårhus i Kanada

Publicerat

den

KLIMATFÖRÄNDRINGARNA   Sjätte dygnet med temperaturer närmare femtio grader i delar av Kanada. Myndigheterna larmar om överfulla bårhus på grund av extremvärmen.

I normala fall brukar sommaren i Kanadas västligaste provins, British Columbia, vara som i Skåne. Den senaste veckan har den kanadensiska provinsen plågats av en intensiv värmebölja med temperaturer på nästan 50 grader. äderstationen i Lytton i kanadensiska provinsen British Columbia uppmätte 49,5 grader Celsius sent på tisdagseftermiddagen lokal tid. Värmeböljan har gjort att bårhusen har blivit överfulla. I ett uttalande säger BC Coroners Service att man brukar ha omkring 130 döda över en fyradygnsperiod. Sedan måndags har bårhusen i British Columbia rapporterat minst 233 döda, en siffra som kommer öka på grund av eftersläpningar i statistiken. Rapporterar CNN.

Bara i Vancouver beräknas omkring 65 personer dött av värmen de senaste dygnen. Enligt den kanadensiska polisen är majoriteten av de döda i 70-90-års åldern. Det yngsta dödsoffret hittills uppges vara 44-år gammal.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se