Kontakta oss

UTRIKES

Globala massprotester mot Turkiets invasion av Syrien

Publicerat

den

TURKIET/SYRIEN Hundratusentals personer runtom i världen har gått ut på gatorna för att protestera mot Turkiets massaker i Afrin.

Trots att FN har utlyst en vapenvila i Afrin i norra Syrien har Turkiet fortsatt sin invasion av regionen. Invasionen har lett till en massaker på civila som befinner sig i området.

Nu i helgen har det varit stora protester runtom i världen mot Turkiets massaker. Hundratusentals personer från främst kurdiska grupper har visat sin avsky genom olika sorters protester.

Vissa av protesterna har varit aktioner av civil olydnad där aktivister stängt av infrastrukturen tillfälligt för att dra uppmärksamhet till de pågående händelserna i Afrin. I Manchester, England, blockerades flera järnvägsspår på centralstationen. I Stockholm genomfördes bland annat en stor protest kring Sergels torg som tillfälligt stängde ner de närliggande gatorna.

De kurdiska protesterna har tidigare nått framgång. 2017 Förbjöd Tyskland alla kurdiska vänsterpolitiska symboler. Tidigare i månaden har nu flera domstolar i Tyskland friat kurdiska aktivister som använt sig av YPG och YPJs symboler.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se