Kontakta oss

INRIKES

Gräsrötterna trötta på fackpamparna: ”Avgå!”

Publicerat

den

SKÅNE| Efter att Vårdförbundet Skåne inte visat stöd för de massiva landsomfattande demonstrationerna kräver nu de skånska gräsrötterna att fackpamparna avgår.

Den 4 september genomfördes det stora massdemonstrationer runtom i landet av vårdpersonal under parollen ”Slut på rean – En annan vård är möjlig.” I Skåne genomfördes det demonstrationer i bland annat Malmö, Lund och Helsingborg.

Vårdförbundet Skåne valde att inte visa något större stöd för demonstrationerna. Nu rasar medlemmarna mot fackpamparnas bristande stöd. Idag kommer VF ha sitt årsmöte där de kommer tvingas att ta beslut om flera motioner som kräver fackpamparnas avgång.

Ordförande för VF, Skåne är Mats Runsten. Inför årsmötet har han skickat ut massmail till medlemmarna med hot och varningar att förbundet får lägga sin verksamhet på is ifall fackpamparna blir av med sina roller. Runsten har också sagt att de bristande stödet för demonstrationen ska berott på att demonstranterna ska haft partipolitiska roller.

Runstad möter kritik
Organisationen Allt åt alla Malmö är kritiska mot Runstads uttalanden. Organisationen påpekar på sin facebooksida att ingen av de landsomfattande demonstrationerna var bundna till något parti eller organisation. Likaså påpekar de att VF, Skåne flera gånger tidigare visat sitt stöd till upprop och manifestationer tidigare varav det senaste var Pride.

De som låg bakom demonstrationerna i Skåne var först och främst de som arbetade inom vården. Det var flera organisationer och partier som visade sitt stöd men demonstrationerna var fortfarande obundna.

På dagens årsmöte uppmanar Allt åt alla alla Vårdförbundets medlemmar att sluta upp och visa sitt missnöje. Alla medlemmar får vara med och rösta om motionerna som kan avsätta den nuvarande styrelsen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons