INRIKES

28-årig antinazist – Nordiska Motståndsrörelsens senaste mordoffer

HÖGERVÅLDET| Lördagen den 10 september blev en ung man grovt misshandlad av Nordiska Motståndsrörelsen under en nazistisk manifestation. Idag kom det tragiska beskedet att offret har avlidit.

 

Den nazistiska terrororganisationens senaste mordoffer blev en 28-årig man.

Den grova dödsmisshandeln inträffade nära Helsingfors centralstation vid 13-tiden och enligt ett Facebook-inlägg från 28-åringens far skriver fadern att sonen dog på Mejlans sjukhus sent under fredagskvällen.

Uppgifterna har även bekräftats av finska Hufvudstadsbladet. Enligt tidningen ska 28-åringen avlidit på grund av den skallskada han tillfogats av nationalisterna sex dagar tidigare.

Nazistisk terrororganisation

Nordiska motståndsrörelsen är Nordens mest våldsamma terrororganisation. Organisationens medlemmar kallar sig antingen för nationalister eller nationalsocialister och har flera mord och mordförsök på sina samveten. Ledningen som styr organisationen har sitt säte i Dalarna och har uppmanat sina anhängare att beväpna sig.

Flera aktivister har dömts för brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen. Expo granskade i början av 2014 119 aktivister och fann att under 2013 var 65 av dessa dömda för brott. 51 % var dömda för olika typer av våld, såsom mord, misshandel och våldsamt upplopp. 49 % hade varit dömda för vapenbrott, och 17 % hade vid ett eller flera tillfällen dömts för hets mot folkgrupp.

Organisationen tog aldrig avstånd från den grova dödsmisshandeln. På NMR:s hemsida framgår det att nazisterna fann mordet moraliskt försvarbart på grund av offrets antinazistiska åsikter. På hemsidan beskriver Nordiska Motståndsrörelsen manifestationen som lyckad.

Den 12 november har nazistorganisationen utannonserat att de tänker demonstrera i Stockholm.

 

Text: Redaktionen

Foto: Arbetarmakt 

redaktionen@aktuelltfokus.se

6 kommentarer

6 Comments

 1. No Pasarán

  2016-09-18 den 21:29

  Vilia i frid kamrat

 2. Demokrativurmaren!

  2016-09-18 den 14:29

  \”Nordiska Motståndsrörelsen\”. Ja dom är sannerligen motståndare mot norden. Mordiska Motståndsrörelsen vore kanske mer passande om vi låtsas att syftningsfelet inte finns.

  Vila i frid!

 3. Mohammed

  2016-09-18 den 07:50

  Vila i frid! Mina tankar går till din familj.

  Nu är alla nazister lovligt byte. Fy faan vilka svin NMR är.

 4. We Are Dalarna

  2016-09-18 den 00:39

  Den som tror att det går att ha en dialog med en nazist har aldrig träffat en. Den som tror att problemet försvinner bara för att vi pratar om det är en del av problemet. Det enda som betyder någonting är resultatet vi skapar gemensamt.

  Vila i frid <3

 5. peter

  2016-09-17 den 21:12

  Här i Sverige är sådant möjligt sedan psykvården minimerades , hur det är i Finland vet jag inte . . kanske smma sak ? ?

 6. Bosse

  2016-09-17 den 20:15

  Att nazism är en ideologi bland andra som ska mötas med respekt och demokratiska metoder har jag aldrig begripit. Ser det mer som att antingen angriper man fascismen eller så kommer den här typen av mord bli alltmer förekommande. R.I.P

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp