Kontakta oss

KULTUR

Gratis inträde för barn och äldre när reggaefestivalen Öland Roots satsar på mångfald

Publicerat

den

reggae-1840416_960_720

KULTUR | Är du över 60 år och funderar på vad du ska hitta på med barnbarnen i sommar? Då har Aktuellt Fokus det ultimata tipset för dig. Reggaefestivalen Öland Roots inför gratis inträde för barn och äldre i år.

Barn under 12 och äldre över 60 kan åka till Öland och se världsartister uppträda i sommar – gratis. Det är en av fördelarna när reggaefestivalen Öland Roots satsar på att öka mångfalden. Det enda som krävs är att du visar din legitimation i entrén säger Olof Svensson, pressansvarig för Öland Roots till Aktuellt Fokus.

Olof Svensson tillägger att Öland Roots handlar om mångfald och känsla. Målet från början har varit att göra den urbana musiken tillgänglig för alla, även ute på öländska landsbygden där festivalen har hållit igång sedan 2004.
– Vi vill göra musiken tillgänglig för alla och vi tror att många äldre kommer ta tillfället i akt och njuta av festivalen.

Hur har gensvaret varit hittills?

– Överhängande positivt. Det är en hel del som har hört av sig och berömt vårt beslut.

Hur reagerar ungdomarna på att ni vill locka dit pensionärer?

– Det är framförallt yngre människor som har kommenterat och berömt vårt fokus. Många säger själva att det är mångfalden på Öland Roots som gör vår festival så speciell. Fler pensionärer innebär bara mer mångfald och det är ju det våra besökare vill ha.

Hittills har festivalen offentliggjort 14 artister. Bland dem återfinns bland annat Bob Marleys gamla vapendragare, Bunny Wailer. Svenska stjärnskottet, Syster Sol. Legendarerna i Kalle Baah och den amerikanska stjärnan, Tarrus Riley. Fler stora namn kommer att offentliggöras inom kort. Förra året fick ön besök av bland annat Inner Circle, Redline Records-kollektivet och Jah9 från Jamaica.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se