Kontakta oss

INRIKES

Gripne molotov-nazisten välkänd av polisen: ”har ett gediget brottsregister”

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET| Mitt i natten mellan söndagen och måndagen greps en känd nazist med molotovcocktails, knallskott och någon form av rökbomb i bilen. Den 41-årige mannen är välkänd som högerextremist och tidigare aktiv i det numera nerlagda Svenskarnas parti. Han uppges även ha varit del av Blood & Honour.

Mannen har ett gedigert brottsregister med flera våldsdomar. Redan 2005 dömdes mannen för olaga hot, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak i olika delar av landet. Året därefter dömdes han för misshandeln som skedde på Badplatsen i Vilsta utanför Eskilstuna. Misshandeln hade klara rasistiska förtecken enligt vittnen till händelsen. Mannen uppgavs ha velat ”rensa samhället” från ”turkar och terrorister”. Domen blev trots detta bara 3 månaders fängelse. Så sent som i år har han fått strafföreläggande för ringa narkotikabrott.

På sin facebooksida kallar han sig politisk soldat och fosterlandsvakt. Han och hans sambo är sympatisörer med flera olika högerextrema rörelser på sociala medier. Han vägrade uppge för polisen vad syftet var att köra omkring med molotovcocktails, knallskott och rökbomb mitt i natten. Platsen där polisen stoppade honom ligger drygt 10 minuters bilresa från hemadressen. Det har inte framkommit om han var på väg hem eller bort.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se