Kontakta oss

UTRIKES

Israels hälsominister smittad av Corona

Publicerat

den

UTRIKES Den israeliske hälsoministern Yaakov Litzman har blivit smittad av Coronaviruset. Trots att han var hälsominister tog han inte säkerhetsåtgärderna på allvar.

Yaakov Litzman är Israels hälsominister. Flera israeliska medier bekräftar att Litzman och hans fru blivit smittade av Coronaviruset. Litzman är ökänd för sin kamp mot HBTQ-rättigheter. Hans motståndare kallar honom den mest homofobiske ministern någonsin.

Litzman ska också ha ignorerat landets säkerhetsåtgärder kring Corona vilket lett till att han troligen smittat flera andra. Flera av hans säkerhetsvakter och annan regeringspersonal ska blivit tvungna att sitta i karantän efter att de varit i kontakt med Litzman.

I Israel rapporteras det att runt 8500 personer ska ha smittats av Corona. 49 personer har avlidit. Litzman tillhör landets ultraortodoxa judar som är den gruppen som drabbats hårdast av Corona i Israel. Gruppen är konservativ och vänder sig hellre till religiösa ledare istället för experter inom hälsovården.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln tillskrevs Litzman ett uttalande om Corona och homosexualitet. Källan som Aktuellt Fokus hänvisade till hade felaktigt blandat ihop Litzman med rabbinen Meir Mazuz.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se