Kontakta oss

INRIKES

Hanif Bali polisanmäld för utnyttjande av barn för sexuell posering

Publicerat

den

INRIKES   Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har polisanmälts för utnyttjande av barn för sexuell posering. Likställs med Barnpornografibrott . Kan ge sex års fängelse.

Hanif Bali har anklagats för olämpligt sexuellt beteende. Nu har riksdagsledamoten polisanmälts. Anmälan gäller utnyttjande av barn för sexuell posering, ett brott som kan ge sex års fängelse om det bedöms som grovt. Polisanmälan lämnades in hos Sollentunapolisen runt 17-tiden under onsdagen.

Bali tyst om övriga fallen

Den moderata riksdagsmannen nekar till anklagelserna. I ett långt Facebookinlägg väljer han att bara bemöta en av flickorna som har trätt fram. Resten av flickorna och resterande anklagelser tar han inte upp alls. I inlägget lägger han över skulden på en vid tillfället 15-årig flicka som han utmålar som psykiskt instabil. Hanif Bali uppger även att det var det flickan som suktade efter honom och inte tvärtom. Enligt Hanif Bali är anklagelserna mot honom en del av en komplott från ondsinta meningsmotståndare.

”Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet.”, skriver Hanif Bali på Facebook utan att backa upp sina påståenden.

Sex års fängelse

Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus innehåller polisanmälan mot Hanif Bali nya bevis och berättelser som tidigare inte kommit fram i medierna eller till Moderaternas partistyrelse. Skulle Hanif Bali dömas för utnyttjande av barn för sexuell posering riskerar han två års fängelse, skulle rätten finna att brottet är grovt kan påföljden bli sex års fängelse.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tjuga eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se