Kontakta oss

NOTISER

Här attackerar nazisterna fredliga pensionärer

Publicerat

den

kievattackUKRAINA| Scenerna utspelade sig i centrala Kiev under gårdagen. I filmsekvenserna ser man tydligt hur de maskerade nazisterna attackerar de äldre med sparkar och slag.

Pensionärerna hade samlats i närheten av Naturhistoriska museet i centrala Kiev för att minnas 25-årsdagen av en folkomröstning i Sovjetunionen där majoriteten röstade för att man skulle ha kvar de sovjetiska socialistiska federationerna.

Nazisterna dök upp från ingenstans och började skandera nationalistiska slagord. Därefter attackerar nazisterna pensionärerna och börjar slita flaggor och banderoller ur händerna på dem. Några av pensionärerna vägrar dock låta sin yttrandefrihet bli kränkt och står på sig – varpå de attackeras med sparkar och slag. I en sekvens ser man bland annat hur en ung maskerad nationell aktivist sparkar en kvinnlig pensionär i magen.

Den nazistiska attacken är ytterligare en raden av attacker mot yttrandefriheten i Europa. För drygt en månad sedan attackerade högerradikala och nazister fredliga antirasister i Stockholm i samband med den högerradikala demonstrationen, ”Folkets Demonstration”.

Se videon nedan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se