Kontakta oss

INRIKES

Här försvarar SD-politikern jude-konspirationerna i fullmäktige

Publicerat

den

Foto: News Öresund - Johan Wessman / Faksimil Malmö stad

MALMÖ    Spred antisemitiska konspirationsteorier på sociala medier. Försvarade jude-konspirationerna under kommunfullmäktiges sammanträde i Malmö. Aktuellt Fokus har videon.

För två år sedan uppmärksammade Aktuellt Fokus att Lars-Johan Hallgren (SD) hade gjort flera antisemitiska uttalanden på sociala medier. Hallgren hade bland annat gjort utspel där han försökte koppla ihop den så kallade ”massinvandringen” med den judiska affärsmannen George Soros, klimataktivisten Greta Thunberg och Bilderberggruppen. En i grunden antisemitisk tankefigur.

Under Malmö stads kommunfullmäktigemöte i torsdags frågades Lars-Johan Hallgren ut om sina antisemitiska åsikter. Vilket ledde till att han skyllde på vänsterextremism och angrep frågeställaren för denne är muslim. Förutom det tog han inte avstånd från sina tidigare utspel på sociala medier.
Se klipp från fullmäktigemötet.

Modern antisemitism

Forskare beskriver fenomenet med den högerextrema tankefiguren om George Soros, som en del av samma gamla antisemitiska konspirationsteorier om att det är enskilda rika judar som styr världen i hemlighet. George Soros pekas nämligen ut som den drivande kraften bakom invandringen till Europa. Vilket spinner vidare på de nynazistiska teorierna om att judarna har en hemlig plan om att ersätta europeerna med invandrare från Mellanöstern och Afrika.

Den polske forskaren Michal Bilewicz har tidigare beskrivit det som att George Soros har blivit en levande symbol för modern antisemitism.​

– De ser George Soros som ett förkroppsligande av en judisk konspiration som hjälper till att finansiera invandringen av muslimer vilka hotar den kristna civilisationen i Europa” skriver Michal Bilewicz i en studie om antisemitism.

 

Fatima Mohammad
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons