Kontakta oss

INRIKES

Moderattopp försökte köpa sex – blev utpressad istället

Publicerat

den

Foto: Pressbild

INRIKES Mikael Rubins försök till att köpa sex slutade att med han själv blev tvungen att gå till polisen. Rubin är inte den första moderattoppen som åkt dit.

Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin (M) meddelar idag att han inte planerar att fortsätta med politiken.

– Jag tror inte att jag gör det. Jag tror att jag får sluta, men det får jag ta med mitt parti, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Bakgrunden är att Rubin enligt egen utsago ska ha köpt nakenbilder av en kvinna. Han påstår också att något fysiskt möte aldrig ägt rum men att han ska försökt träffa kvinnan för att ha sex. Rubin nekar till sexköp.

Kvinnan valde att hota politikern med att offentliggöra hans affär om han inte började betala henne pengar. Under åtta månader 2020 valde han att föra över mer än 200 000kr vid 13 olika tillfällen för att hålla affären hemlig.

För ungefär ett år sedan valde Rubin att anmäla kvinnan för utpressning och sluta med utbetalningarna. Kvinnan nekar till brott och påstår att det är förskottsbetalningar för sexköp. Kvinnans sambo åtalas för pengatvätt då han ska ha tagit emot en del av pengarna för att sedan föra över de till kvinnan.

Inte den första
Rubin är inte den första Moderattoppen som fått avgå på grund av sexköp. Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om den tidigare ordföranden för kommunstyrelsen i Kungsbacka, Hans Forsberg som fick avgå efter att han polisen tog honom på bar gärning.

När Forsberg avgick fick han en fallskärm på 6,2 miljoner kronor. Hur stor fallskärm Rubin kan tänkas ta emot är i skrivande stund oklart.