Kontakta oss

INRIKES

Här sprider S-politikern konspirationsteorier: Sovjetunionen låg bakom ISIS

Publicerat

den

SYRIEN S-politikern från Falkenberg tror att det är Sovjetunionens fel att Islamska Staten uppstod i Syrien. Dessutom anser hon att den röda fanan inte är bättre än Islamska Statens svarta.

Nyheten om de frivilliga socialisternas antifascistiska hyllning, genom att veckla ut den röda fanan i besegrade IS-huvudstaden Raqqa, har hyllats av miljontals människor världen över. Men det är inte alla som tycker om hyllningen ifråga. I Aktuellt Fokus kommentarsfält valde socialdemokraten Ulrika Mullen från Falkenberg att attackera den fina gesten. Bland annat skrev S-politikern att den röda fanan inte är bättre än Islamska Staten.

I Ulrika Mullens kommentar påstår hon även att det var Sovjetunionens fel att Islamska Staten etablerade sig i Syrien 2012. Att Sovjetunionen upplöstes 1991 verkar S-politikern inte veta om.

”Denna röda fana är inte bättre. Hade Sovjet röstat som övriga FN när kriget var nytt, så hade med stor sannolikhet aldrig IS kunnat etablera sig i Syrien.” skrev hon i Aktuellt Fokus kommentarsfält.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se